Čau, nemáte někdo program na snímání teploty pomocí PT100 bez použití A/D převodníku.
Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk
Program pro měření teploty pomocí PT100
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
Re: Program pro měření teploty pomocí PT100
Myslím, že bez převodníku nebo diferenciálního zesilovače to nepůjde.
Kdysi jsem zkoušel druhou možnost.
Pro 0°C Pro 20°C Pro 130°C Čtyřkanálový zesilovač, schéma upraveno pro třídrátové zapojení. Testování zatím v domácích podmínkách na jedno čidlo:
Kdysi jsem zkoušel druhou možnost.
Pro 0°C Pro 20°C Pro 130°C Čtyřkanálový zesilovač, schéma upraveno pro třídrátové zapojení. Testování zatím v domácích podmínkách na jedno čidlo:
Také jsem se trochu díval, veškerá řešení mají nějaký mezičlákek mezi Arduinem a PT100 (zesilovač, převodník). A má to logiku, změny odporu na PT jsem velmi malé a je potřeba je nějak zpracovat.
Již se to tu probíralo asi 2x
Ideál pro nebastlíře je převodník PT100/IIC
Ideál pro nebastlíře je převodník PT100/IIC
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"
Pavel1TU
Omlouvám se, ten převodník asi není IIC, ale je to převodník z PT100/1000 na digitální hodnotu.
Je ale velice přesný, teplotně stabilní a podporuje zapojení 2-3-4 wire pro PT100/1000.
Je to se švábem MAX31865 na SPI sběrnici - tudíž je potřeba Arduino s podporou SPI viz zde
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
Pavel1TU