na úvod chci říct, že s arduinem a celkově low levelem programování začínám, ale nemám to tolik vzdálené od hlavního oboru - programuji software.
Jeden známý mě požádal, zda bych nemohl zkusit rozchodit starší turniket, který používá už skoro cca 12 let.
Výrobce turniketu není moc sdílný a z dokumentace jsem jen vyčetl, že turniket je poháněn 12V a (60 VA). Rád bych odstranil původní řídící jednotku turniketu a místo toho tam vložil nejdříve Arduino a poté Raspberry, abych si mohl programovat složitější logiku a měl otevřenější možnosti.
Nicméně jsem narazil na to, že z řídící jednotky turniketu vedou k mechanické části, která ovládá otáčení turniketu 12 kabelů a já osobně netuším, vůbec proč a jak to funguje. Jen jsem zatím typoval, jestli 12 kabelů neřídí otačení o celých 360 stupňů, respektive, zda jeden co kabel to 30 stupňů otáčky - zde úplně střílim, jsem laik tak odpuste vůbec za tyhle typy.
Vkládám dolů obrázky pro představu. Moje otázka zní k čemu je těch 12 drátku a jak pomocí nich ovládat turniket.
Bohužel nemůžu si proměřit multimetrem turniket v provozu, nikde už jinde nefunguje

Obrázek - Mechanismus turniketu
Obrázek - Pohled na turniket a řídící jednotku
Obrázek - Řídící jednotka 1
Obrázek - Řídící jednotka 2
Obrázek - Řídící jednotka 3
Díky páni!