nabídka vývoje hardware, DPS atp
nabídka vývoje hardware, DPS atp
Nabízím spolupráci na elektronických projektech. Mám vlastní dobře zařízenou laboratoř zaměřenou na vývoj hardware, vývoj hradlových polí, mikropočítače. Dělám analogový i digitální obvody, mikropočítače, také vf elektroniku. Nabízím též profi návrh plošných spojů včetně zajištění jejich výroby, viz zde: http://www.jplabs.co.uk/cz/articles/plosne_spoje.html.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona)

Re: nabídka vývoje hardware, DPS atp
Zdravím Vás, jsem tu nový a znalostmi Arduina nepolíbený, hledám někoho, kdo by mi pomohl s tímhle: Potřebuji vytvořit řídící modul pro svůj nezávislý termosolární systém ohřevu vody. Řídící modul by měl hlídat dva teploměry (jeden v solárním panelu, druhý v nádrži) a zapínat či vypínat oběhové čerpadlo v závislosti na rozdílu teplot. Kromě toho by hlídal napětí v baterii - vypnul by čerpadlo při významném poklesu napětí. Na noc by to celé vypínal soumrakový spínač. Koukal jsem se na trhu po hotové věci, co by to uměla, ale nenašel. Všechny komerční regulátory počítají s napojením na síť 220V, já mám to čerpadlo napájené fotovoltaickým panelem se zálohovací 12V baterkou, takže regulaci musím nějak vyřešit sám, a to Arduino se mně zatím jeví jako nadějné. Jsem schopen vytvořit logické schéma celého procesu, ale potřebuji poradit s hardwarem a programováním. Je taky možné, že něco podobného už tu někdo řešil, i když, mé hledání bylo zatím bezvýsledné.
Technická data - čerpadlo je DC 12V asi 18W, napájení obstarává FV panel 40 Wp, který kromě pohonu čerpadla udržuje nabitou zálohovací baterii 12V 2 Ah, jež by přes vhodný napáječ "živila" i kontrolér. Na noc se celý systém vypne pomocí soumrakového spínače.
K měření teploty bych chtěl použít toto čidlo (2ks) z Dratek.cz https://dratek.cz/arduino-platforma/203 ... 18b20.html Měření by muselo probíhat v rozumných časových cyklech, aby se předešlo zbytečně častému spínání čerpadla.
Je pro Vás tento projekt zajímavý, a jaké jsou případně Vaše podmínky?
Technická data - čerpadlo je DC 12V asi 18W, napájení obstarává FV panel 40 Wp, který kromě pohonu čerpadla udržuje nabitou zálohovací baterii 12V 2 Ah, jež by přes vhodný napáječ "živila" i kontrolér. Na noc se celý systém vypne pomocí soumrakového spínače.
K měření teploty bych chtěl použít toto čidlo (2ks) z Dratek.cz https://dratek.cz/arduino-platforma/203 ... 18b20.html Měření by muselo probíhat v rozumných časových cyklech, aby se předešlo zbytečně častému spínání čerpadla.
Je pro Vás tento projekt zajímavý, a jaké jsou případně Vaše podmínky?
Re: nabídka vývoje hardware, DPS atp
Jo, hodil jsem ti do jiného tvého vlákna návod jak to udělat. Prostě si koupíš hotový moduly, viz v tom vlákně, pak montážní skříňku, vše namontuješ a prodrátuješ. Ten komparátor co hlídá napětí baterie, když budeš chtít, ti nakreslím i s minitišťáčkem a číňani ti vyrobá tišťáček. Obvod v DIP8 pinů (cena asi 5 Kč) zapájíš pistolovou páječkou. Není co řešit.
Kdyby jsi chtěl také dálkový dohled, o kterém se zmiňuji v tvým druhým vlákně, dej vědět. Bude záležet jak daleko se mají posílat informace, co právě je zapnuto a co není zapnuto.
Kdyby jsi chtěl také dálkový dohled, o kterém se zmiňuji v tvým druhým vlákně, dej vědět. Bude záležet jak daleko se mají posílat informace, co právě je zapnuto a co není zapnuto.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona)