Ovládání krokového motoru s uzavřenou smyčkou pomocí arduina

Odpovědět
carl27

Ovládání krokového motoru s uzavřenou smyčkou pomocí arduina

Příspěvek od carl27 » 25 říj 2024, 10:06

Mám krokový motor s uzavřenou smyčkou s vestavěným kodérem pro zpětnou vazbu s uzavřenou smyčkou, který je připojen k ovladači CS-D1008 pomocí kabelu vga.

Mám dva problémy:

1. Nemám ponětí, jak ovládat zpětnou vazbu od motoru, abych znal jeho polohu; protože neexistuje žádné výstupní připojení z ovladače do arduina, tak jak mám vědět umístění motoru? V datovém listu ovladače je také konkrétně uvedeno, že připojení R232 lze používat pouze pro ladění, nikoli pro zpětnou vazbu.

2. vga připojení, které bylo dodáno s ovladačem, z něj vychází 7 vodičů místo 6 se dvěma černými vodiči, jeden vypadá stejně jako zbytek vodičů a druhý je mnohem tlustší a podle datového listu je černý drát také není zemnící drát.

jakákoli pomoc je velmi oceňována

Caster

Re: Ovládání krokového motoru s uzavřenou smyčkou pomocí arduina

Příspěvek od Caster » 25 říj 2024, 12:36

Mohlo by ti pomoci Closed loop stepper motor control using arduino.

To my knowledge no closed loop stepper drivers have the ability to report the current encoder count to the motion controller to monitor. Pokud je mi známo, žádné krokové ovladače s uzavřenou smyčkou nemají možnost hlásit aktuální počet enkodérů řídicí jednotce pohybu, kterou by bylo možné sledovat ;) .

kiRRow

Re: Ovládání krokového motoru s uzavřenou smyčkou pomocí arduina

Příspěvek od kiRRow » 25 říj 2024, 14:45

Caster, tak tos to trefil, v tom linku co si poslal je úplně identický dotaz - jen v angličtině.

Odpovědět