mám takový zvláštní problém v následujícím zapojení. Mám zapojené Arduino Nano + obvod reálného času DS3231 s odstraněným rezistor packem 1 + HC-12 + senzor prachu Nova SDS011. Má to fungovat tak, že Arduino je v režimu spánku, DS3231 ho pravidelně probouzí, Nova SDS011 změří koncentraci prachu, uloží si ji do paměti a Arduino zase přejde do spánku. Jednou za hodinu dojde k odeslání dat na server pomocí HC-12. Už jsem dělal mnoho projektů s tímto zapojením Arduino + DS3231 + HC-12 a vždy mně to fungovalo a samostatně dle tohoto schématu to funguje bez problémů (když není připojené to, co je za červenou čarou). Když ale připojím senzor prachu SDS011 a konverter úrovně napětí z 5V na 3V3, dojde k trvalému znefunkčnění HC-12. Úplně přestane fungovat - nic nepošle a ani nefunguje jeho servisní režim. Ať pošlu jakýkoliv příkaz, neodpoví. Nemůže být něco špatně v zapojení, co způsobí likvidaci HC-12? Zbytek tohoto zapojení funguje i po likvidaci té HC-12 bez problémů. Zkoušel jsem to se dvěma HC-12 a obě to zlikvidovalo. U druhého HC-12 se dokonce jednou podařilo i odeslat přes něj data. Pak ale HC-12 přestalo fungovat, jak jsem popsal. Když to testuji, celé to napájím z PC přes USB kabel.