vytvářím osvětlení schodiště pomocí Arduino Nano a RGB LED pásku s aktivací na pohybová čidla a kontrolou venkovního osvětlení přes fotorezistor (aby mohlo dojít k rozsvícení LED pouze za tmy).
A narazil jsem na problém.
když mám vše připojeno na nepájivém poli na krátkou vzdálenost (vše propojeno krátkými vodiči k nepájivým polím) tak vše funguje bez problému, na Serial se mi vypisují korektní data ze všech čidel, do Arduina jde nahrát nový kód, LED pásek se přepíná tak jak má.
Ale jestliže napojím všechno na delší vzdálenost (případně i jednotlivě), přestává všechno fungovat, LED pásek se po chvíli zasekne, pohybová čidla ukazují náhodné hodnoty, fotorezistor ukazuje náhodné hodnoty, dioda ON na Arduinu ve značné míře ztmavne, při připojení Arduina do PC není vidět Arduino na žádném COMu.
Delšími vzdálenostmi myslím následující:
Arduino - pohybové čidlo 1 - 4m
Arduino - pohybové čidlo 2 - 8m
Arduino - fotorezistor - 3m
Arduino - LED pásek - 4m
Bohužel tyto vzdálenosti nemůžu změnit, Arduino a zdroj jsou schované pod schodištěm a k ostatním částem jsou dovedeny kabely skrze stupačky a pak v liště ve které vede i LED pásek.
Obvod:
LINK
Rozdíl oproti obvodu na linku výše je, že mám 12V LED pásek s 12V zdrojem na spodní straně
Veškeré součástky:
Arduino Nano - LINK
Napájení Arduina - 5V 1A adaptér - LINK
Napájení LED pásku - 12V 75W 6,25A zdroj - LINK
8m LED pásek - s čipy WS2811 - LINK
2 pohybová čidla - LINK
Fotorezistor - LINK
Rezistor 10kΩ
Tušíte někdo co by mohlo být špatně na mém zapojení? Předpokládám, že za to bude moci délka kabelů k čidlům, ale nemám tušení, jak by se to dalo vyřešit. Budu rád za jakoukoli radu