Na PC s XP a fyzickými porty mi fungují oba programátory. Na COM portu běží ten nabastlený a na USB zase SP200SE, ale oba nedokáží AT89S2051 přes ISP. S AT89S52 mi to jede naprosto spolehlivě. Přes převodník z USB jsem to zatím nezkoušel, neměl jsem potřebu, snad jen ze zvědavosti. Proto stále sháním možnost programovat ISP i malé procesory, které častěji využívám.
Igor
Připojení USBASP programátoru k Win10 nebo XP
Re: Připojení USBASP programátoru k Win10 nebo XP
Děkuji za odpověď. Uvedený odkaz nenabízí řešení mého dotazu.
S pozdravem Igor
S pozdravem Igor
A ten USB co sis koupil a posílal v prvním příspěvku, ten ti jde nainstalovat a zprovoznit na WinXP ? Pokud je na WinXP funkční a na Win10 ti nainstalovat nejde, můžeš to vyřešit pomocí virtuálního PC
Ten nedávno koupený programátor na USB nejde zprovoznit ani na jednom systému. Navíc program k tomu doporučený se chová o dost jináč, než je popsáno. Vypadá to spíše jako nedodělky, které někdo vytáhl poté, co padl server, kde to mělo být ke stažení. Program třeba nabízí volbu zapojení portu přes který to má komunikovat, ale nic smysluplného se s tím nedá udělat. Má to být na USB a program nabízí volbu signálů COM nebo LPT portu, ale ani to se nedá nastavit. Podobně jsem vyzkoušel několik verzí FW do toho programátoru, ale všechny píšou jen různé chybové hlášky po pokusu to spojit s XP nebo Windows 10. Pokud se neozve někdo, kdo to má a přesně ví, co s tím, tak to asi půjde k ledu. Možná, kdybych tu energii věnoval nastudování algoritmu pro S2051,tak jsem už mohl být hotov. Děkuji všem, kteří se mi snaží pomoci. Je to příliš zamotané.
Kdyby se přece jen někde něco objevilo, rád se na to podívám. Dost nerad se vzdávám. Zatím leží v šuplíku. Pokud se nic nenajde, tak se určitě nesesypu. Mám ještě mnoho věcí na kterých můžu pokračovat.
Igor
Kdyby se přece jen někde něco objevilo, rád se na to podívám. Dost nerad se vzdávám. Zatím leží v šuplíku. Pokud se nic nenajde, tak se určitě nesesypu. Mám ještě mnoho věcí na kterých můžu pokračovat.
Igor