BME680
Re: BME680
Problém těchto senzorů je dle mého názoru v tom, že se tváří, že měří kvalitu ovzduší. Ve skutečnosti nejsou schopny vůbec měřit dva základní parametry vzduchu pro dýchání, tj. nárůst úrovně CO2 a pokles úrovně O2. Že mi to indikuje formaldehyd z dřevotřískového nábytku a změkčovadla z plastové elektroniky je sice hezké, ale moc mi to nepomůže. Na druhé straně, když už těch smradů bude opravdu hodně, tak můžu spustit větrání. Senzory, které dovedou CO2 a O2 jsou obvykle poměrně drahé a většinou mají relativně krátkou životnost.
Souhlasím,
ale v místnosti kde jsou 4 lidé asi spíše přibývá CO2 a nevím co vše a ubývá O2, než výpary lepidel z nábytku,
měření BME680 je nejblíže tomu co mi doma měří Netatmo - to "prý" má CO2 senzor.
Pohybujeme se s našimi bastly někdy i na setinové ceně jiných zařízení - tak bych se s tím spokojil.
PS: proti senzorům MQ-xxx mi tento přijde "důvěryhodnější"
ale v místnosti kde jsou 4 lidé asi spíše přibývá CO2 a nevím co vše a ubývá O2, než výpary lepidel z nábytku,
měření BME680 je nejblíže tomu co mi doma měří Netatmo - to "prý" má CO2 senzor.
Pohybujeme se s našimi bastly někdy i na setinové ceně jiných zařízení - tak bych se s tím spokojil.
PS: proti senzorům MQ-xxx mi tento přijde "důvěryhodnější"
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"
A co toto HDC1080 CCS811 Carbon Monoxide CO2 VOCs Air Quality Numerical Gas Temperature Humidity Sensor Module Electronic DIY For Arduino. Na měření CO2 v místnosti.Odkaz na GitHubCCS811.