Problém se stabilitou meteostanice
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
Re: Problém se stabilitou meteostanice
Děkuji za radu, pokusím se přepsat to s tím millis a uvidím jestli bude změna. A ten Vaš druhy návrh bud moc nechápu nebo by asi nepomohl, Wemos se totiž vždy sekne a teplota zůstane stejná, žádná změna o nějaké stupně nenastane. Asi by pomohlo kdybych uměl naprogramovat ať když např 3 minuty neodešle data provede restart ale to v mém případě bohužel. 

Tam je problém, jaká je ta hodnota "OLD" při prvním spuštění/po restartu ....Wojta píše: ↑14 lis 2017, 16:11Zkusil bych si ten delay nahradit millis jak píše martinius96. Stačí si deklarovat někde nahoře nad programem unsigned long millis_old. Pak si jen dáte celý program do podmínky a zpouštíte ho pokud je millis() >= millis_old + 60000. Pak si jen do předchvílí zmíněné podmínky dáte millis_old = millis();. Pokud to nic neudělá tak bych si udělal nějakou errorovou rutinku. Něco jako pokud jsou naměřené teploty o X větší než ty předchozí, něco dělej.
Pokud je teplota o 10 stupňů větší nebo menší než ta předchozí tak se spustí chybová smyčka. Tam už můžete dělat co chcete.
Já toto porovnávání řeším v rutince "ValidniHodnota", ale mám tam zakleté, že při prvním spuštění Arduina se toto porovnávání nedělá.
V centralce neřeším - tam mám SD kartu a ukládám tam hodnoty za posledních 24h do pole a MIN/MAX
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"
Pavel1TU
Pro pavel1tu: Souhlas, máš pravdu! Tam by to moje selhalo.
No nevím, ten váš kód mi přijde opravdu v pořádku. Je to záhada... Takže modul prostě po nějakém čase přestane posílat? Měřil jste to? Opakuje se to nějak periodicky? Něco co by se dalo vyčíst třeba z těch grafíků. Jinak by se to pak dalo třeba resetovat při každém provedení smyčky ale to je prasárna. Mohl byste si zkusit do kódu připsat něco co by vám na ser linku posílalo kde je v kódu. To byste si pak mohl přes ten druhý wemos házet někam na server, pak by se zjistilo kde přesně se zasekne.
No nevím, ten váš kód mi přijde opravdu v pořádku. Je to záhada... Takže modul prostě po nějakém čase přestane posílat? Měřil jste to? Opakuje se to nějak periodicky? Něco co by se dalo vyčíst třeba z těch grafíků. Jinak by se to pak dalo třeba resetovat při každém provedení smyčky ale to je prasárna. Mohl byste si zkusit do kódu připsat něco co by vám na ser linku posílalo kde je v kódu. To byste si pak mohl přes ten druhý wemos házet někam na server, pak by se zjistilo kde přesně se zasekne.
Při pročítání téma jsem si vzpomněl, že jsem někde něco podobného četl. A našel ... https://www.arduinotech.cz/inpage/wifi-teplomer/
Je to sice s ESP8266, ale mohlo by to pomoci. V textu je popisovaný keepAlive() - masáž srdce, který řeší vytuhnutí modulu.
Je to sice s ESP8266, ale mohlo by to pomoci. V textu je popisovaný keepAlive() - masáž srdce, který řeší vytuhnutí modulu.
Žádná pravidelnost v tom záseku není, je to naprosto nevyzpytatelné.
Ale docela se mi zamlouvá pokus s keepAlive() - masáž srdce, pokusím se odzkoušet a uvidím co s tím dal. Každopádně děkuji za všechny Vaše návrhy na nějakou opravu.

To je dobrá rada, četl jsem hodně o tuhnutí těchto a podobných modulů na 2,4Ghz,
proto jsem se jim elegantně vyhnul a stavím vše na sice dražších a komunikačně pomalejších modulech na 433MHz - ale spolehlivost všude vychvalují - zatím jsou ty na zkoušku někde v letadle....
proto jsem se jim elegantně vyhnul a stavím vše na sice dražších a komunikačně pomalejších modulech na 433MHz - ale spolehlivost všude vychvalují - zatím jsou ty na zkoušku někde v letadle....
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
Pavel1TU