Pak ji sundej až to bude spát a můžeš měřit - dělám to tak.
Ručkový jsem sehnal za 90Kč na bazaru a ocejchoval si ho u známého, digitální aby měřil tyto hodnoty by stál dost peněz

Tak jsem to zkusil a měří jak má. V režimu spánku jsem na 3 uA a co 8 sekund si procesor ověřuje, jestli má ještě spát nebo už vstávat, ručička se mžikově vychýlí k 8 uA. takže super, díky
NZ, já řešil dobíjení a solárka, teď kupuji "větší" baterky a prostě je vyměním až to zahlásí pokles napětí. Ale pořád máme asi 10 arduin s 3xAAA NiCD a solárkem 6V/1,5W - a ty jedou od listopadu venku - na zkoušku - bez výpadku.
omlouvám se, to jsem zapomněl napsat, že testuju jen na samotném atmega328, i bez externího krystalu.. v podstatě jsou na něm jen dvě tlačítka, na těch výstupech display, a připojený ds3231, ale proud měřím samozřejmě jen co jde to atmega každopádně tedy asi nezbývá nic jiného, než zkusit nějak odpojovat ty výstupy, a jdu pohledat, jak odpojím to i2c rozhranní.. to by mohlo být ono..Axamith píše: ↑11 pro 2018, 10:14Já z Arduina odstranil regulátor napětí, LEDku indikující zapnutý stav viz. https://www.arduinotech.cz/inpage/konst ... arduino-i/
Dále periferie zapínám pouze ve chvíli, kdy je potřebuji. Před uspáním vše odpojím, vstupy/výstupy/ I2C . . . I obyčejný termistor stále připojený na vstup bere energii.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host