Vyhýbání se překážkám
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
Re: Vyhýbání se překážkám
Poslední vozík mám z jedním čidlem ale couvá od překážky. Dá se nastavit vzdálenost od překážky na kterou reaguje. Pokud je dost velká cca 30 cm tak je to OK. Někdy pokud najede k překážce šikmo tak narazí a teprve potom couvne. To samé se stane když je čidlo na servu. Pokud najede překážce v momentě kdy je čidlo otočené na druhou stranu než je překážka tak taky narazí. Jeto vidět i na některých videích. Nejvíc se mi osvědčily tři čidla po 120 stupňích. Jedno čidlo za 35 Kč tj. 105 kč. Na tom posledním vozíku mi hlasová deska hlásí překážku. Ještě lepší je kombinace ovládání BT modulem pomocí mobilu nebo tabletu a indikace překážky čidlem. Záleží na tom jaké jsou tvoje finanční schopnosti. Ale vyřádit se můžeš na čímkoliv a postupně přidávat komponenty. Na internetě je návodů aleluja. Pokud budeš mít dotazy tak se ptej ! Můžeš mi dát svůj meil ať to neřešíme tady na fóru. Upravené programy ti můžu dát k dispozici.