Ahojte,
viete mi prosim niekto poradit ?
mam GSM modem Goouuu tech - IOT-GA6-B
rozbehol som komunikaciu s tymto modemom, viem posielat a citat at commandy spolahlivu avsak,
po pokuse vytvorit hovor cez ATDXXXXX; modul hlasi +CIEV: "CALL",0
a po prikaze AT+CPIN? modem hlasi +CPIN:NO SIM, skusal som viac SIM kariet avsak bez vysledku stale ten isty vystup.
viem ze to moze suvisiet s napajanim modulu , ale ten priakaz na CPIN? by mal vratit ze SIM karta je pripravena nie ?
dakujem za odpoved.
RP
GSM problem
Re: GSM problem
Měl jsem velice podobný problém s trochu jiným modulem.
Přes sériovou linku byla komunikace s modulem bez závad, ale jakýkoliv pokus navázat spojení s GSM sítí končil chybou.
V telefonu fungovala SIM karta správně. Usoudil jsem, že je problém v modulu, tak jsem si koupil druhý. Problém ale přetrvával.
Až když jsem kouknul na nějaký videonávod, zjistil jsem, že tam strkám SIM kartu opačně.
Nemůžeš mít stejný problém?
Přes sériovou linku byla komunikace s modulem bez závad, ale jakýkoliv pokus navázat spojení s GSM sítí končil chybou.
V telefonu fungovala SIM karta správně. Usoudil jsem, že je problém v modulu, tak jsem si koupil druhý. Problém ale přetrvával.
Až když jsem kouknul na nějaký videonávod, zjistil jsem, že tam strkám SIM kartu opačně.
Nemůžeš mít stejný problém?
Re: GSM problem
abych se přiznal ... taky bych jí tam asi strčil opačně ... to je pěkně hloupě udělaný