Ano, tema pinama se ovladaji vystupy, ktere se pripoji ke krokovym motorum a ty pak krokuji (coz je ucel tohoto shieldu)
Ucel Arduina je tomu shieldu rikat, kdy a kterym smerem ma udelat danym motorem krok.
Arduino to musi "nejak vymyslet", at uz tak, ze to ma zakodovano natvrdo, nebo tak, ze interpretuje nejaka data (odnekud, nebo z pameti), nebo tak, ze cte nejake jine piny, kde je neco pripojeneho (napriklad joystick) a podle toho se rozhodne.
No a nebo tyto pristupy nejak zkombinuje.
V kazdem pripade potrebuje nejaky program, ktery mu rekne, jak to ma spravne delat a ten program napises ty a nahrajes mu ho napriklad pomoci Arduino IDE, nebo jakkoli jinak.
---
Vzhledem k tomu, ze jsi pravdepodobne zacatecnik, tak bych doporucil nejdriv misto shieldu a motorku (kde muze byt dost problemu to spravne nastavit a da se to pripadne i poskodit

) tak nejdriv zapojit zelene a cervene LEDky s odpory jako "dopredu" a "dozadu" a naucit se ovladat je, aby ti svitily podle tvych potreb. Az to budes mit, tak misto rozsveceni ledek "proste das" krokovani motorama. (pripadne jako mezikrok si vyzkousis nejake ty priklady na samostatne krokovani, abys vedel, ze tomu rozumis a mas to zapojene dobre.)