(ESP8266 ESP-1) - odpálil jsem modul?

Odpovědět
benny1181

(ESP8266 ESP-1) - odpálil jsem modul?

Příspěvek od benny1181 » 06 lis 2017, 23:34

Zdravím všechny Arduiňáky,

pořídil jsem si wifi moful viz. nadpis. Podle tohoto návodu postupoval se zapojením a zprovozněním:
https://diyhacking.com/esp8266-gpio/

Všechno fungovalo správně jak mělo, ovládal jsem modul ze začátku přes AT příkazy, pak jsem přešel na programování. První program byl s blikající led diodou na portu 2. viz. kód:

Kód: Vybrat vše

void setup(){
pinMode(2,OUTPUT);
}

void loop(){
digitalWrite(2,LOW);
delay(1000);
digitalWrite(HIGH);
delay(1000);
}
Tento program jel hezky. Pak jsem ale bohužel chtěl ledku rozsvítit pomocí tlačítka viz program níže a spletl jsem si název portu, místo portů GPIO0 (0) a GPIO2 (2), které z desky vycházejí, jsem napsal do kódů pro tlačítko pin č. 1 (GPIO1), který tam sice je ale z desky nevychází.

Kód: Vybrat vše

void setup(){
pinMode(2,OUTPUT);
pinMode(1,INPUT);
}

void loop(){
if (digitalRead(1)){
	digitalWrite(2,LOW);
	}
else{
	digitalWrite(HIGH);
	}
}
to znamená že na nenastavený pin GPIO0 (0), jsem pouštěl proud tlačítkem a nevím jestli jsem to celé nějak neodrovnal, protože po přepnutí do základního modů(ovládání přes AT příkazy), mi modul nenaskočil při příkazu AT, žádný response "OK", ale pokud přepnu do programovacího módu, tak ho programovat stále mohu... nechce se mi věřit že bych přenastavením pinu GPIO1(0), který není vyvedený udělal nějakou špatnost? Nebo ano? Nejde tam nahrát případně nějaké deafult nastavení? Kde by mohl být problém při komunikaci AT příkazy?

Předem moc děkuji.

Wojta

Re: (ESP8266 ESP-1) - odpálil jsem modul?

Příspěvek od Wojta » 07 lis 2017, 08:36

No je možné že jste to odpálil, záleží na zapojení. Pokud by nastal stav že je pin na 5V a tlačítko by na něj bez rezistoru přivedlo zemi tak bude obvod pro ten pin v křemíkovém nebi. Ale aby se tohle stalo muselo by se sejít víc věcí a řekl bych že to je nepravděpodobné. Pokud ten pin normálně funguje když tam něco naprogramujete z IDE tak je to ok. Spíš vidím problém jinde, mluvíte o módech ale ty esp nemá. Nebo má, dva, programovací (v tomhle stavu se dá programovat ale neprovádí kód) a druhý ve kterém provádí dříve naprogramovaný kód. Pokud jste už esp naprogramoval z arduino IDE tak AT příkazy fungovat nebudou protože jste svým programem přepsal firmware který zajišťoval zpracování AT příkazů. Pokud byste tedy opět chtěl používat AT musel byste flashnout starý firmware. Existuje na to mnoho nástrojů, konkrétní název si ale nevybavím :D

benny1181

Re: (ESP8266 ESP-1) - odpálil jsem modul?

Příspěvek od benny1181 » 04 pro 2017, 13:54

Dekuji Vám moc!! Funguje! :D :)

Odpovědět