Díky moc za ohlasy.
- koukal jsme na arduino mini a máte pravdu, velikostí je pro tento účel ideální, navíc jsem četl, že lze použít adaptér díky kterému je potom programovatelný přes usb
- ikonka na ploše telefonu by postrádala smysl, hlavní použití takového tlačítka je v situaci kdy nemám čas/možnost vytáhnout mobil
- v hlavě mám představu takovou, že tlačítko se zapne, propojí přes BT a až tím se aktivuje. Člověk ho tedy používá jen případě, kdy čeká, že ho bude potřebovat (př. jdu v noci odlehlým parkem nebo špatnou částí měst). Tímto řešením podle mě jakkoliv odpadne měnění baterie minimálně na rok.
- máte samozřejmě pravdu, že taková zařízení už existují. Nicméně jsem nenalezl takové, které by uspokojovalo moje požadavky. iGet je připojen k centrální jednotce - venkovní použití např. v parku je tedy nemožné. SOS tlačítka pro seniory jsou velká a nepraktická, protože obsahují všechen HW, který ovšem pomocí BT může vyřešit místo něj mobil. Nemluvě o tom, že je tam vysoká šance falešného poplachu. Prohledával jsem trh poměrně důsledně a opravdu jsem zatím nenarazil na podobné zařízení.
Už dlouho hledám důvod proč bych se ponořil do světa elektroniky, tak bych si rád takové zařízení vytvořil