Pavouk Hiwonder
Pravidla fóra
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
Re: Pavouk Hiwonder
Já jen upravuji firemní program. V čem spočívá problém:
Pokud je překážka přímo před senzorem a je dost velká tak se pavouk zastaví a zkontroluje prostor vlevo a vpravo (90°). To funguje celkem spolehlivě
Tuto překážku nevidí a nabourá do ní: A já bych potřeboval aby senzor ZA CHUZE mírně kmital vlevo a vpravo:
Pokud je překážka přímo před senzorem a je dost velká tak se pavouk zastaví a zkontroluje prostor vlevo a vpravo (90°). To funguje celkem spolehlivě
Tuto překážku nevidí a nabourá do ní: A já bych potřeboval aby senzor ZA CHUZE mírně kmital vlevo a vpravo:
Hledám někoho kdo používá ESP32 CAM. Potřeboval bych tento modul programově zapínat a vypínat dle potřeby. Díky za názory.
Tak ovladej napajeni ty esp-cam, treba tranzistorem.
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika
To mě taky napadlo, ale myslel jsem že je jednodušší způsob , např nějak přes DPIO 32 ?
Uspat a probudit externím iteruptem. Naprogramuješ to ESP, tak že dokud bude na pinu LOG1, tak pracuje, LOG0 ho uspí a externí přerušení, co ho probudí je změna z LOG0 na LOG1. Pak ti to ESP pojede vždy jen když na tom pinu bude LOG1.
To už je na mě trochu složité.
Ale mám dojem že se vyrábějí mini step-down měniče s ovládacím pinem (on/off). Jenom ho nějak nemůžu nikde najít, ale vím, že jsem ho někde viděl.
Ale mám dojem že se vyrábějí mini step-down měniče s ovládacím pinem (on/off). Jenom ho nějak nemůžu nikde najít, ale vím, že jsem ho někde viděl.
tak to tam rovnou dej ten tranzistor...
Tranzistor nemám a stejně potřebuji stab. napětí na 5V takže se stabilizátoru nevyhnu. Ještě budu hledat.
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika
Díky Diego, já jsem věděl že existuje. Ještě prostuduji zapojení a uvidíme.