dotyková sonda
Pravidla fóra
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
Re: dotyková sonda
Zjistil jsem že ani ESP nezvládne načítat 3 osy. A tak jsem to povýšil na vyšší level a pořídil jsem si KFLOP od Dynomotion. Abych řekl pravdu - žádná výhra. Instalace, knihovny - no hrůza. Chci jen odečítat hodnoty ze senzorů a dále je zpracovávat ve Visual Basicu. Americký software nějak nespolupracuje. Máte někdo s tímto zázrakem nějaké zkušenosti ? Díky za každou radu
Zdravím, stejně dopadl i kolega dál se jinou cestou. A co pavouček jak běhá?.
Ahoj bum,
pavouček šlape, vidíš sledovanost ?
už jsem vyřešil detekci zvuku na "velké" vzdálenosti (cca jen 3 m, ale to stačí) a reaguje na dotyk rukou ! Jakmile se ho dotknu rukou tak si lehne nebo zastaví atd.
A proč jsou problémy s KFLOP ?
pavouček šlape, vidíš sledovanost ?
už jsem vyřešil detekci zvuku na "velké" vzdálenosti (cca jen 3 m, ale to stačí) a reaguje na dotyk rukou ! Jakmile se ho dotknu rukou tak si lehne nebo zastaví atd.
A proč jsou problémy s KFLOP ?
Ahoj to je dobře že pavouček funguje, no na internet už moc nechodím a ani již nic nebastlím. Co se týče KFLOP osobně nevím jak jsem psal kolega jej chtěl také používat ale minulý týden jsem byl na jeho pohřbu, tak že to všechno šlo navždy k ledu. No ať se zadaří držím place. Někdy napíši na e-mail zatím zdravím.
Co tohle: https://technobauble.ca/computer-numeri ... ion-kflop/luger píše: ↑23 bře 2026, 11:36... pořídil jsem si KFLOP od Dynomotion. Abych řekl pravdu - žádná výhra. Instalace, knihovny - no hrůza. Chci jen odečítat hodnoty ze senzorů a dále je zpracovávat ve Visual Basicu. Americký software nějak nespolupracuje. Máte někdo s tímto zázrakem nějaké zkušenosti ? Díky za každou radu
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona)

Ještě takový dodatek k zamyšlení.
TO, co v dnešní době tvůrci her upoceně tvoří na gigaherzových XX-jádrových pentiích, to už dávno existuje a bylo vytvořeno na transputerech v 80-tých letech minulého století, tedy před 40 roky. Letecké simulátory v reálném čase, závody autíček a podobné ptákoviny.
Jestli potřebuješ řídit 3-osy v reálném čase, nejlepší řešení jsou tři transputery řady T800, které linkerem spojíš k sobě. Naprogramovat transputery je snadný. Existuje hafo programovacích jazyků. Třeba C++ nebo Fortran, dále specializované, třeba ORCA. Některé běží na MS DOSu (nejjednodušší řešení), jiné na OCAMu. Obecně, pro vývoj aplikačního software pro transputery ti stačí nějaké PC-XT nebo PC-AT,
Existuje přímo deska s ISA 8-bit, na které je T800 transputer a stádo RAMek. Tu zasuneš do PC-XT a máš transputerový vývojový systém. Já jsem si takto udělal videomonitor k HP9825: http://www.jplabs.co.uk/projects/hp9825 ... nitor.html
Další "moderní" možností je použít současný Parallax procesory. Minimálně jeden pro každou osu, ale můžeš systém posilovat přidáváním dalších Parallaxů. Výhodou Parallaxu je, že jsou dostupné a nejsou drahé, zatímco transputery se shánějí jen na eBay a nejsou zrovna levný.
Transputery a Parallaxy jsou jiný svět, je to jiná "liga", než Arduina, Raspberry, ESP.
TO, co v dnešní době tvůrci her upoceně tvoří na gigaherzových XX-jádrových pentiích, to už dávno existuje a bylo vytvořeno na transputerech v 80-tých letech minulého století, tedy před 40 roky. Letecké simulátory v reálném čase, závody autíček a podobné ptákoviny.
Jestli potřebuješ řídit 3-osy v reálném čase, nejlepší řešení jsou tři transputery řady T800, které linkerem spojíš k sobě. Naprogramovat transputery je snadný. Existuje hafo programovacích jazyků. Třeba C++ nebo Fortran, dále specializované, třeba ORCA. Některé běží na MS DOSu (nejjednodušší řešení), jiné na OCAMu. Obecně, pro vývoj aplikačního software pro transputery ti stačí nějaké PC-XT nebo PC-AT,
Existuje přímo deska s ISA 8-bit, na které je T800 transputer a stádo RAMek. Tu zasuneš do PC-XT a máš transputerový vývojový systém. Já jsem si takto udělal videomonitor k HP9825: http://www.jplabs.co.uk/projects/hp9825 ... nitor.html
Další "moderní" možností je použít současný Parallax procesory. Minimálně jeden pro každou osu, ale můžeš systém posilovat přidáváním dalších Parallaxů. Výhodou Parallaxu je, že jsou dostupné a nejsou drahé, zatímco transputery se shánějí jen na eBay a nejsou zrovna levný.
Transputery a Parallaxy jsou jiný svět, je to jiná "liga", než Arduina, Raspberry, ESP.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona)

Díky JPLABS, ale já neřeším řízení os ale jen odečítání polohy ze senzoru. Nějak je nemůžu dostat do Visual Basic abych si je dál zpracoval k obrazu svému