Arduino PWM ventilátor 4 wire
Re: Arduino PWM ventilátor 4 wire
Python pouziva odsazovani k vyznaceni bloku
ty radky s bus.write... ti neco odsadilo blbe - musi byt stejne jako ty okolo (ve stejnem bloku) a bacha na to, ze tabelator NENI ani 8 ani jiny pocet mezer, ale samostatny znak,
takze na zacatku kazdeho radku v bloku to musis mit stejne a pokud je v bloku dalsi blok, tak jeho radky musi zacinat taky stejne (protoze to je v tom vnejsim bloku) a pak byt dal odsazene taky stejne (aby to byl ten vnitrni blok)
ty radky s bus.write... ti neco odsadilo blbe - musi byt stejne jako ty okolo (ve stejnem bloku) a bacha na to, ze tabelator NENI ani 8 ani jiny pocet mezer, ale samostatny znak,
takze na zacatku kazdeho radku v bloku to musis mit stejne a pokud je v bloku dalsi blok, tak jeho radky musi zacinat taky stejne (protoze to je v tom vnejsim bloku) a pak byt dal odsazene taky stejne (aby to byl ten vnitrni blok)
teď tomu nerozumím. pls, jak by ten kod tedy měl vypadat správně?
Neexistují hloupé otázky, existují jen hloupé odpovědi.
Chci aby "chytrá" elektronika dělala "chytré" a užitečné věci. Tím není aby nahrazovala něco co se dá hotové koupit za pár korun.
Chci aby "chytrá" elektronika dělala "chytré" a užitečné věci. Tím není aby nahrazovala něco co se dá hotové koupit za pár korun.
poradili mi na fb:
FUNGUJE TO ! Otevírá to další možnosti co po tom budu chtít....
Kód: Vybrat vše
# -*- coding:utf-8 -*-
# relay 1 , 24V mlhování, 10 minut
import RPi.GPIO as GPIO
import time
from smbus import SMBus
addr = 0x8 # bus address
bus = SMBus(1) # indicates /dev/ic2-1
Relay_Ch1 = 26
GPIO.setwarnings(False)
GPIO.setmode(GPIO.BCM)
GPIO.setup(Relay_Ch1,GPIO.OUT)
print("Nastaveni relay modulu 1 mlhovani - [uspech]")
try:
#Control the Channel 1
GPIO.output(Relay_Ch1,GPIO.LOW)
bus.write_byte(addr, 0x1)
print("Relay 1:oteviram, spoustim mlhovani!")
time.sleep(600.0)
GPIO.output(Relay_Ch1,GPIO.HIGH)
bus.write_byte(addr, 0x0)
print("Relay 1:mlhovani ukonceno, vypinam\n")
time.sleep(0.5)
except:
print("except")
GPIO.cleanup()
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, možnosti máš neomezené. Jen to vzít za ten správný konec.
Zdravím. Potřebuji se rozhodnout a poradit se s Vámi. Mám tento plastový ventil. Slouží k reverzní osmóze. Proto, že osmózu zabuduji do kuchyňské linky tak, že se k ní jen tak nedostanu potřebuji nějak řídit otáčení tímto ventilem (otevřeno/zavřeno) 1*týdně na 15 minut (otevřít) . Že je z plastu jde otáčet dost ztuha. Nejprve mě napadlo použít silnější servo (mám) co utáhne 15 kilo a použít PCA9685 (mám) buď ve spojení s RPI ZERO W a nebo s LolinMCU. Taky mě napadlo použít krokový motor a tím tu páčku otáčet. Jen nevím jaké spojení páčky a buď motoru a nebo serva použít. Co je podle Vás nejlepší, stabilní a bezpečné řešení?
VYŘEŠENO. Na fb mi poradili (že mě to nenapadlo, grrrr) abych vyměnil otočný ventil za tohle
- pavel1tu
- Kontaktovat uživatele:
Nezdá se mi, že to vydrží tlak co je ve vodovodu.
Já to doma tedy nemám, ale u známého jsem použil ventil ze staré pračky,
na sběrném dvoře nás ho nechali zdarma vymontovat.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"