Nalezení napájecího zdroje pro motory nema 17

Odpovědět
eric25

Nalezení napájecího zdroje pro motory nema 17

Příspěvek od eric25 » 20 čer 2024, 09:37

Dobrý den, nově jsem se seznámil s elektronikou a ardiuno. Právě teď plánuji projekt, který se točí kolem 5osého robotického ramene využívajícího krokové motory. Právě teď mám 3 nema 17 (17HS4401S)
A jeden singulární nema 17 (17HS16-2004S1: https://www.oyostepper.de/goods-45-Nema ... motor.html )
Mám již existující zdroj 24V 360w 15A, je to dostatečné a kompatibilní?

bum
Kontaktovat uživatele:

Re: Nalezení napájecího zdroje pro motory nema 17

Příspěvek od bum » 20 čer 2024, 12:47

Ohledně proudu ty krokové motorky co máš 17HS4401S tak motorek má dle katalogu proudový odběr 1.6A a pracovní napětí 3.27V, ten druhý typ krokového motorku má dle katalogu proudový odběr 2A a provozní napětí 2.2V. To znamená že celkový odběr pokud se budou napájet všechny motorky současně se bude pohybovat kolem 7A bez zatížení a dle napájecího napětí které použiješ pro napájení krokových motorků proud snadno orientačně vypočítáš dle Ohmova zákona, znáš odpor vinutí, napájecí napětí co použiješ. Další velice důležitá věc je že si musíš na driverech co budou ovládat krokové motorky nastavit provozní proud (nenastavuj maximální proud uvedený v dokumentaci) jinak si můžeš zničit drivery nebo krokové motorky současně si ohlidej i napájecí napětí. Zdroj o kterém píšeš proudově vyhovuje.

Odpovědět