Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Tvoříte zajímavý projekt? Pochlubte se s ním.
Pravidla fóra
Vkládejte prosím jen HOTOVÉ projekty, které chcete představit ostatním.
Odpovědět
jankop
Příspěvky: 1036
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od jankop » 06 kvě 2024, 20:38


Uživatelský avatar
gilhad
Příspěvky: 820
Registrován: 07 bře 2018, 11:22

Re: Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od gilhad » 07 kvě 2024, 08:49

Nádherně zpracované :)

jankop
Příspěvky: 1036
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od jankop » 07 kvě 2024, 09:17

Díky, potěšilo...

Uživatelský avatar
Caster
Příspěvky: 398
Registrován: 11 zář 2019, 09:02

Re: Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od Caster » 07 kvě 2024, 09:46

Profesionálně zpracované, fakt to nemá chybu 8-). Jsi machr ;) .

Pablo74
Příspěvky: 58
Registrován: 03 lis 2019, 17:00

Re: Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od Pablo74 » 07 kvě 2024, 15:57

Jankope,

krásnej projekt, skvělý zpracování, poutavej a zajímavej popis práce.

Ať se ti daří!

hafca
Příspěvky: 89
Registrován: 23 říj 2017, 23:05

Re: Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od hafca » 09 kvě 2024, 17:04

Ahoj,
taky se mi projekt líbí a říkal jsem si, že je přesně to, co by se mi hodilo. Upravil jsem heslo a SSIDE a zkusil jsem kompilaci a nahrát to do modulu. Až sem bez problému, modul zabliká a připojí se. Router ho vidí jako připojený na adrese, která se objeví na sériovém monitoru. Ale na té adrese se nic neobjeví, jen že vypršel čas. Zkusil jsem i tlačítko, ale žádný přístupový bod se neobjevil. Myslel jsem si, že jsou na vině třeba knihovny a zkusil jsem nahrát bin přes ESP8266Flasher, ale taky nic. Mám dva moduly a oba se chovají stejně.
Kde bych mohl dělat chybu?

hafca
Příspěvky: 89
Registrován: 23 říj 2017, 23:05

Re: Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od hafca » 10 kvě 2024, 16:19

Přidám ještě jeden poznatek. Nahrál jsem do modulu program pro vlhkoměr a ten funguje na první dobrou. Takže modul ani prohlížeč to není, ale čím to jsem nenašel. :(

jankop
Příspěvky: 1036
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od jankop » 15 kvě 2024, 16:02

Byl jsem na chalupě. Updatoval jsem Arduino IDE a potřebné knihovny na tamějším stařičkém notebooku. Stáhl jsem z webu program barometru a nahrál ho do WeMos. Fungovalo to bez problémů s čidlem i bez něho. Pak jsem z webu stáhl i binár a přes OTA ho nahrál, také bez problémů, jen jsem pak musel zadat aktuální parametry.
Jediné, co mohu doporučit při nahrávání je nastavit volbu "Erase flash: All Flash Contens". ESP8266 si občas ukládá některé parametry a chování může být podivné i po nahrání nového programu.
Druhé doporučení je po nahrání programu provést restart esp8266 nebo mu odpojit napájení..
A nakonec platí, že ESP8266 se často zablokuje, pokud je na Rx Tx připojen převodník USB / RS232 a ten není napájen.

hafca
Příspěvky: 89
Registrován: 23 říj 2017, 23:05

Re: Wemos D1 mini a BME280, SHT40

Příspěvek od hafca » 15 kvě 2024, 17:01

Dík za pomoc, ale nic. Vše cos napsal jsem zkoušel dřív než jsem se zeptal. Pro jistotu jsem znovu stáhl BARTH a zvovu vše zopakoval se stejným výsledkem. Zkusil jsem to v Edge i ve Firefoxu. Zaráží mě, že HTU21 i HUMI fungují.
Asi jsou věci mezi nebem a zemí, do kterých nevidím.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů