Vymýšlím rozšiřující desku pro retropočítač, na ní 8 bufferů pro komunikaci mezi tou deskou a retropočítačem, půlka pro čtení, půlka pro zápis.
Chtěl bych indikovat, zda jsou zrovna prázdné, nebo plné (do prázdného se dá psát, plný se dá číst a tedy zda je míč na straně retropočítače, nebo desky) a mám málo místa na desce, tak šetřím místo i trasy (ještě to budu muset dopřeroutovat, abych se nějak vešel)

1) Signál je vždy 0 nebo 1, není to 3-state, takže vždy bude jedna LED svítit a druhá (kvůli prahovému napětí) jako by tam ani nebyla (jen se budou střídat, která je která)
2) Normálně bude polovina bufferů připravených (k zápisu) a polovina nikoli (vše přečteno), takže bude svítit půlka jedněch a půlka druhých diod. V extrémním případě bude ale svítit celá jedna stana a druhá nic. Světelnost bude asi kolísat, ale při počtu 8+8 LED by to s 220 Ohmů odporem nemělo žádnou LED spálit (asi 16mA) a i pokud bude svítit celá strana, tak by to nemělo být neviditelné (asi 2mA), ledky obyčejné SMD z Číny
3) chtěl bych tu desku nechat vyrobit v https://jlcpcb.com/ (ale osadit si ji sám), myslíte, že mi projde, když budou vždy půdorysy 2 LED přez seba a Via k tomu? (Já si myslím, že budou pouze řešit, zda je to vyrobitelné - což je - a tak mi to vyrobí) ----
PS: v náhledu té desky - očekávali byste registr 0 vlevo( u kraje té desky), nebo vpravo (u odporů, směrem ke konektoru)?
očekávali byste světýlka pro to, co má k dispozici retropočítač v přední řadě (a pro desku vzdau, dál od okraje), nebo naopak (světýlka pro desku vpředu, pro retropočítač vzadu, blíž ke konektoru, kterým je připojený)?
Ještě jsem to nenaroutoval (musím pro to vyklidit místo), tak mě nic nestojí to změnit ...