DC měnič od 0

Uživatelský avatar
Diego
Příspěvky: 32
Registrován: 23 črc 2017, 09:43
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

DC měnič od 0

Příspěvek od Diego » 14 led 2022, 08:13

Ahoj,
Schánim DC měnič kterému stačí na vstupu minimální napětí ideálně v desetinách voltu, alespoň 0,5V. Na výstupu stačí 4V a pár mA proudu ideálně od 10mA víc.

Máte někdo ověřené zapojení případně prodejce?

Díky
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika

ondraN
Příspěvky: 777
Registrován: 08 srp 2019, 20:01
Reputation: 0

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od ondraN » 14 led 2022, 10:07

Tak takový měnič snad ani neexistuje. Jediný co znám, na tak nízké napětí, je LTC3108, ale ten má max. výstupní proud jednotky mA. Na co to má být?

Uživatelský avatar
Caster
Příspěvky: 258
Registrován: 11 zář 2019, 09:02
Reputation: 0

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od Caster » 14 led 2022, 12:41

To je nějaký nesmysl. Čím chceš měnič napájet ?

jankop
Příspěvky: 949
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od jankop » 14 led 2022, 13:56


ondraN
Příspěvky: 777
Registrován: 08 srp 2019, 20:01
Reputation: 0

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od ondraN » 14 led 2022, 14:02

No, o tom už jsem tady psal, ale nemá ani polovinu z těch "alespoň 10mA" na výstupu :?

Uživatelský avatar
Diego
Příspěvky: 32
Registrován: 23 črc 2017, 09:43
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od Diego » 14 led 2022, 19:15

Díky za rady. Šlo mi o využití 1,5V baterie "do mrtě" když už tak už. Nakonec to udělam jednodušejc, vemu víc částečně vybitých a dam je do série aby měli celkem aspoň ten 1 volt. ;)
Znovu díky za pomoc
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika

analytik
Příspěvky: 106
Registrován: 26 čer 2020, 12:48
Reputation: 0
Bydliště: Děčín

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od analytik » 15 led 2022, 06:06

Nabízí se jednodušší metoda, jak vybít monočlánky "do mrtě" a získat při tom vyšší proud než 10 mA.
Mezi techniky je známa pod přezdívkou "šlus". :lol:

ondraN
Příspěvky: 777
Registrován: 08 srp 2019, 20:01
Reputation: 0

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od ondraN » 15 led 2022, 06:41

Diego píše:
14 led 2022, 19:15
Díky za rady. Šlo mi o využití 1,5V baterie "do mrtě" když už tak už. Nakonec to udělam jednodušejc, vemu víc částečně vybitých a dam je do série aby měli celkem aspoň ten 1 volt. ;)
Znovu díky za pomoc
Akorát je tu jedna ošidná vlastnost, která tomu dost brání. Je to vnitřní odpor článkú, který se se stupněm vybití zvyšuje. A u každého článku je dost jiný, takže ani to seriové řazení nebude mít moc ducha.

Uživatelský avatar
Diego
Příspěvky: 32
Registrován: 23 črc 2017, 09:43
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od Diego » 15 led 2022, 07:00

analytik píše:
15 led 2022, 06:06
Nabízí se jednodušší metoda, jak vybít monočlánky "do mrtě" a získat při tom vyšší proud než 10 mA.
Mezi techniky je známa pod přezdívkou "šlus". :lol:
:D jako jo ale de mi o praktičtější využití než topení
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika

Uživatelský avatar
Diego
Příspěvky: 32
Registrován: 23 črc 2017, 09:43
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: DC měnič od 0

Příspěvek od Diego » 15 led 2022, 07:01

ondraN píše:
15 led 2022, 06:41
Diego píše:
14 led 2022, 19:15
Díky za rady. Šlo mi o využití 1,5V baterie "do mrtě" když už tak už. Nakonec to udělam jednodušejc, vemu víc částečně vybitých a dam je do série aby měli celkem aspoň ten 1 volt. ;)
Znovu díky za pomoc
Akorát je tu jedna ošidná vlastnost, která tomu dost brání. Je to vnitřní odpor článkú, který se se stupněm vybití zvyšuje. A u každého článku je dost jiný, takže ani to seriové řazení nebude mít moc ducha.
Zkusim a uvidim co z toho bude ;)
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů