AstroMiK píše: ↑04 led 2020, 15:49
Jak jsem upozorňoval v jedné z předchozích odpovědí, řešení problému je popsáno na stránkách:
https://playground.arduino.cc/Main/Disa ... onnection/
Asi nejjednodušší je po nahrání programu zvenku připojit k Arduinu odpor 120R mezi +5V a pin RST.
Tím se zajistí, že při startu komunikace po připojení USB kabelu nestačí krátký impulz z DTR signálu stáhnout RST k zemi.
Odpor by mohl být i nižší, ale v tom případě si nalep na resetovací tlačítko červenou samolepku s nápisem "NEMAČKAT!".
Při stisku tlačítka RESET by přes něj tekl velký proud a mohlo by to zničit zdroj, nebo to tlačítko.
Pokud dodržíš těch 120R, poteče tam při stisku resetovacího tlačíka proud 5V/120R = asi 40mA a to je ještě celkem přijatelné.
Druhé řešení popisoval o pár příspěvků výše "kiRRow". Spočívá v připojení většího kondenzátoru mezi pin RST a GND (já jsem používal nějaké mikrofarady).
Tento kondenzátor umožní vykrýt krátkodobý pokles napětí na RST vývodu procesoru po impulzu z DTR.
Obě tyto řešení mají výhodu, že po odpojení odporu nebo kondenzátoru funguje Arduino zase normálně.
Třetí řešení (ale to nedoporučuji) je odstranění kondenzátoru mezi RST vývodem procesoru a signálem DTR z USB převodníku.
Znamená to ale zásah přímo na desce Arduina a trvale se tím připravíš o možnost jednoduchého nahrávání programu.
(Při nahrávání pak budeš muset ručně mačkat tlačítko RESET).