Google graf z mySQL

Wiring, C++, C, Java, ...
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
martinius96
Kontaktovat uživatele:

Re: Google graf z mySQL

Příspěvek od martinius96 » 10 dub 2018, 17:30

Pán H107 osobne :-), ktorý skopíroval šablónu môjho webu vrátane Smartlook a Google analytics kódov, čo mi spamovalo štatistiky 2 týždne, kým som to úspešne vyfiltroval. Pritom stačilo napísať a požiadať si...
Robím to cez PHP asi takto: (cyklus, ktorý získava čas z db (timestamp)

Kód: Vybrat vše

$caszdb = strtotime($r2['time']); //prevedie na sekundy od 1.1.1970 [time] znaci stlpec
	$cas_moj_format = date('H:i',$caszdb); //H:i znamena hodina:minuta

Takže vo vašom prípade potrebujete niečo v štýle:

$caszdb = strtotime($r2['time']); //prevedie na sekundy od 1.1.1970 [time] znaci stlpec
	$den_mesiac_hodina_minuta = date("d.m H:i", $caszdb );  //vysledok je: 10.4 17:20

H107

Příspěvek od H107 » 12 dub 2018, 09:27

Ďakujem pekne za info, až sa k tomu dostanem, vyskúšam to.

Inak je pravda, a aj som to vyššie napísal, že som postupoval podľa rôznych info z internetu.. Ale! Vážený pán martinius96, pri vyjadreniach o kopírovaní a údajnom spamovaní by som odporúčal byť opatrnejší, resp. poprosím niečim to podložiť. Hlavne aby som sa z toho mohol poučiť, a prípadne v budúcnosti vyhnúť sa nepríjemnostiam, za ktoré (ak som ich vôbec spôsobil) sa ospravedlňujem, vážne som v použitých kódoch nenašiel nič, čo by odkazovalo na Váš web. Inak, len aby bolo jasné, nepatrím k tým, čo bezhlavo kopírujú všetko čo je na webe bez ohľadu na licencie, copyright a pod., preto sa ma dotkla Vaša pripomienka, zvlášť keď som používal najme bežne dostupné vzorové príklady a riešenia z google developers, ktoré ste Vy ponúkali za odplatu (opravte ma, ak sa mýlim). Moja stránka má vlastný formát, nie je tam nič z Vašej šablóny a ani ju nepoznám, jednoznačne som ju nekopíroval. Mimochodom, k tým dvom týždňom - meteostanicu som testoval dokopy asi 4x po cca jednej hodine a max. dva dni v kuse (približne), bola položená v obývačke na polici pod telkou a určite by tam nevydržala 2 týždne spamovať, lebo by ju moja 2-ročná dcéra po chvíľke "zaradila" medzi svoje hračky aj s káblom a routrom, v ktorom je pripojená :)

martinius96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinius96 » 12 dub 2018, 10:44

Nejde o vizuál stránky, ale o to, že keď sa stránka uloží ako, tým sa uloží HTML kód stránky. Na nej sú určité javascripty. Môžu na stránku pridávať napríklad rozšírenú funkčnosť.. Blikanie ak sa na niečo ukáže s myšou, animácie atď.. Ale sú aj javascripty, ktoré niečo plnia. Napríklad Google analytics mi ukazuje kto bol na stránke, odkiaľ, z akého zariadenia, aké stránky si zobrazil. Potom je napríklad Smartlook, ktorý mi dáva tiež tieto animácie + vizuál, kam daný človek klikal, kam ukazoval myšou atď.. Čiže vidím akoby to, čo on na stránke (jeho očami). Takže keď ste to vložili do vašej stránky, tak počas toho času, čo bola otvorená niekým som videl napr webkamery, i keď to je za prihlásením do Wordpressu.

Už je to ok, nič sa nestalo :-) tiež som nemusel tak vyletieť eheh. Ale pre budúcnosť vyzerajú tie kódy asi takto:

<script type="text/javascript">
    window.smartlook||(function(d) {
    var o=smartlook=function(){ o.api.push(arguments)},h=d.getElementsByTagName('head')[0];
    var c=d.createElement('script');o.api=new Array();c.async=true;c.type='text/javascript';
    c.charset='utf-8';c.src='https://rec.smartlook.com/recorder.js';h.appendChild(c);
    })(document);
    smartlook('init', 'identifikacnecislo');
</script>
    <!-- Global Site Tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-cislo-2"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'UA-cislo-2');
</script>

Vlastne ak to má niekto na stránke a niekto napríklad skopíruje tie zdrojové kódy a aplikuje ich, tak on vidí doménu, z ktorej to bolo, resp kde to beží :-)
Smartlook mi neukazuje štatistiku na viac ako 3 dni, takže to dohľadať neviem :-) Ale myslím, že tá časť HTML kódov bola odtiaľ:
https://arduino.php5.sk/meteostanicav2/

H107

Příspěvek od H107 » 12 dub 2018, 13:45

OK, beriem - pozrel som históriu a 20.3. na takmer 2 hod. som mal na stránke asi Vaše kódy. Dúfam, že mi tam už nikde nič neostalo.

Teraz k problému. moje php je nasledovné:

<?php
  $mysqli =mysqli_connect(xxx);
if (mysqli_connect_errno()) {
    echo "Failed to connect to MySQL: ".mysqli_connect_error();
}
  $sql = mysqli_query($mysqli, 'SELECT * FROM xxx');
  if (!$sql) {
  die("Error running $sql: " . mysql_error());
  }
  $results = array(
    'cols' => array (
        array('label' => 'datum_cas', 'type' => 'string'),
        array('label' => 'teplota_vonku', 'type' => 'number'),
        array('label' => 'vlhkost_vonku', 'type' => 'number'),
        array('label' => 'tlak', 'type' => 'number'),
        array('label' => 'teplota_povala', 'type' => 'number'),
        ),
    'rows' => array()
);

while($row = mysqli_fetch_assoc($sql)) {

$results['rows'][] = array('c' => array(
        array('v' => $row['datum_cas']),
        array('v' => $row['teplota_vonku']),
        array('v' => $row['vlhkost_vonku']),
        array('v' => $row['tlak']),
        array('v' => $row['teplota_povala'])
    ));
}
$json = json_encode($results, JSON_NUMERIC_CHECK);
echo $json;
?>
Ako to tam najlepšie zapracovať? Princípu síce rozumiem, ale syntax je pre mňa španielska dedina.. Dopracoval som sa buď k "01.1. 1:01" (či niečo podobné) alebo sa do výstupnej tabuľky nič nedostalo.

martinius96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinius96 » 12 dub 2018, 14:24

Ten while cyklus je tam zbytočný...
Ja to ťahám takto:

$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM db WHERE date(time) = CURDATE()") or die(mysqli_error($con));
$rows = array();
$table = array();
$table['cols'] = array(
    array('label' => 'time', 'type' => 'string'),
    array('label' => 'Von', 'type' => 'number')
	);
    foreach($result as $r) {
$cas = strtotime($r['time']);
	$cas = date('d.m H:i',$cas); ////////////////////////////////////////////////// TU JE TEN PREVOD CASU

$temp = array();
        // The following line will be used to slice the Pie chart
        $temp[] = array('v' => (string) $cas);
        $temp[] = array('v' => (float) $r['teplota1']);
       // $temp[] = array('v' => (float) $r['teplota2']);
        $rows[] = array('c' => $temp);
        }
$table['rows'] = $rows;
$jsonTable = json_encode($table);
premenná cas s funkciou date prerobí prvotne získaný čas(timestamp), prevedie sa do sekúnd a následne cez date na špecifický formát 12.4 14:20

mpca86

Příspěvek od mpca86 » 12 dub 2018, 16:15

Možno trochu offtopic info pre užívateľov ktorí riešia web pre meteostanicu. Ja som po pol roku uvažovania ako to budem programovať našiel hotovú vec meteotemplate ;) funguje ako má (pokým si ju vlastnými zásahmi nedomrvite ako ja :mrgreen: )

Odpovědět