vývojová destička pro mikropočítače Microchip s USB
Pravidla fóra
Vkládejte prosím jen HOTOVÉ projekty, které chcete představit ostatním.
Vkládejte prosím jen HOTOVÉ projekty, které chcete představit ostatním.
Re: vývojová destička pro mikropočítače Microchip s USB
Dnes dorazily poštou destičky plošnýho spoje. Těm, kteří si je předplatili, odesílám zítra poštou spolu s návodem (schema, položení a seznam součástek). Několik destiček je ještě volných. Kdo má zájem, napište z mého webu. Můžete nechat zprávu také zde, ale chodím sem nepravidelně a jen občas.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona)

Rozeslal jsem slíbené destičky. Jeden kus jsem dnes osadil a zprovoznil. Funguje. Zítra vyfotím, dám na web.
Zjistil jsem, že když na desku osadím Tini modul z GME, tak pod Tiny modulem mám místo 15x20 mm, kam by se při příštím upgradu desky mohlo ještě něco dát. Něco, co má ideálně I2C, kromě RTC, EEPROM a teplotního čidla (to je na Tiny modulu) a nepotřebuje to výstup na konektor a vejde se na plošku 15x20mm. Nějaký nápad?
Zjistil jsem, že když na desku osadím Tini modul z GME, tak pod Tiny modulem mám místo 15x20 mm, kam by se při příštím upgradu desky mohlo ještě něco dát. Něco, co má ideálně I2C, kromě RTC, EEPROM a teplotního čidla (to je na Tiny modulu) a nepotřebuje to výstup na konektor a vejde se na plošku 15x20mm. Nějaký nápad?

Fotografie a popis sestavené desky jsou zde: http://www.jplabs.co.uk/cz/articles/pic_usb.html.
Co bude dál:
budou následovat přídavné rozšiřující desky, které se nasunou na rozšiřující konektor na desce.
V prvé řadě deska s dvěmi výkonovými relé. Ta umožní spolu s čidlem Sensirion ovládat na základě teploty a vlhkosti topení, chlazení, odvlhčovat nebo zvlhčovač. Tím nahradím nespolehlivé regulátory Omron.
Dále jsou v plánu a zčásti už ve vývoji, různé desky, které vytvoří kompletní měřící přístroj.
Co bude dál:
budou následovat přídavné rozšiřující desky, které se nasunou na rozšiřující konektor na desce.
V prvé řadě deska s dvěmi výkonovými relé. Ta umožní spolu s čidlem Sensirion ovládat na základě teploty a vlhkosti topení, chlazení, odvlhčovat nebo zvlhčovač. Tím nahradím nespolehlivé regulátory Omron.
Dále jsou v plánu a zčásti už ve vývoji, různé desky, které vytvoří kompletní měřící přístroj.