m5stack - velmi zajímavý HW na bázi ESP32

Odpovědět
Pablo74

m5stack - velmi zajímavý HW na bázi ESP32

Příspěvek od Pablo74 » 03 lis 2019, 17:25

Jsem tu na fóru první den, ale použil jsem hledání a žádná info tu o m5stack není.

Mrkněte se na m5stack - HW na bázi ESP32, má 3 tlačítka, barevný displej, konektivitu wifi + bluetooth (ostatně, je to ESP32) a hlavně: je k němu spousta rozšiřujících modulů. Má vyvedeny vstupy/výstupy, dá se modulárně (sendvičově) rozšiřovat.

Pablo74

Re: m5stack - velmi zajímavý HW na bázi ESP32

Příspěvek od Pablo74 » 23 úno 2025, 13:24

Mám původní m5stack Core Basic (prostě první verze) a k němu GPRS modul s čipem SIM800L: https://www.aliexpress.com/item/1005004540566201.html

Dva dny mi trvalo zprovoznění funkčního programu, i přes zásadní pomoc AI se mi to nepovedlo, nakonec mi docvaklo, že by v Arduino IDE mohl být funkční příklad, ten jsem našel a zprovoznil.

Problémů byla spousta: od nejasností na kterých pinech je RX a TX, zda se modul se SIM kartou úspěšně přihlásil do GSM sítě nebo ne, modul za žádnou cenu neodpovídal na AT příkazy, ..., problém byl i v tom, že se žádný program nechtěl zkompilovat (problémy s verzemi definic desek a verzemi knihoven). Nakonec se to spíš omylem povedlo. :-)

GPRS tu nebude dlouho, sítě 2G se budou vypínat; zatím ale funkční je, tak toho využiju... :-)

O m5stack je tu překvapivě málo zmínek, přitom je to velmi zajímavý HW.

Odpovědět