ESP32-C6 - zabýval se někdo BLE, LoRa ?
ESP32-C6 - zabýval se někdo BLE, LoRa ?
Zdravím po opravdu dlouhé době,
prosím nezabýval se někdo relativně novou ESP32 C6 a to BLE a LoRa ?
Potřebuji vytvořit nějaké podklady pro kroužek, nějaké základy kde by se děckám předvedly základy jak BLE tak LoRa.
Konečný plán je po BLE sbírat nějaká jednoduchá data (snímač oken, dveří, teploty, atd.) to zpracovat v ESP32-C6 a odeslat po LoRA (mám privátní síť na tohle)
Marně hledám nějaké příklady, zatím jsem dělal jen z odladěných projektů, kde zdrojáky nejsou k dispozici nebo hotových výrobků.
Předem moc děkuji jak za odkazy, nebo Vaše zdrojáky (pokud se podělíte) - ideálně s poznámkami, jsem v časovém presu, spadlo to na mě takto na poslední chvíli ....
pěkný den všem
prosím nezabýval se někdo relativně novou ESP32 C6 a to BLE a LoRa ?
Potřebuji vytvořit nějaké podklady pro kroužek, nějaké základy kde by se děckám předvedly základy jak BLE tak LoRa.
Konečný plán je po BLE sbírat nějaká jednoduchá data (snímač oken, dveří, teploty, atd.) to zpracovat v ESP32-C6 a odeslat po LoRA (mám privátní síť na tohle)
Marně hledám nějaké příklady, zatím jsem dělal jen z odladěných projektů, kde zdrojáky nejsou k dispozici nebo hotových výrobků.
Předem moc děkuji jak za odkazy, nebo Vaše zdrojáky (pokud se podělíte) - ideálně s poznámkami, jsem v časovém presu, spadlo to na mě takto na poslední chvíli ....
pěkný den všem
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"
Pavel1TU
Re: ESP32-C6 - zabýval se někdo BLE, LoRa ?
Bluetooth Usage with Seeed Studio XIAO ESP32C6 by ti mohlo pomoci. Pro LoRa by mohla pomoci stránka Boards with WiFi.
Snad to nevyzní trapně nebo jako poučování, ale...
V posledních týdnech mám dobrý zkušenosti s AI; popíšu problém, popíšu požadavky a AI je mi schopná vymyslet funkční kód, který si pak ověřím. Pokud nastane problém/chyba, opět ho popíšu a AI navrhne řešení.
Používám dvě služby:
1. chatbotapp.ai
2. claude.ai
V posledních týdnech mám dobrý zkušenosti s AI; popíšu problém, popíšu požadavky a AI je mi schopná vymyslet funkční kód, který si pak ověřím. Pokud nastane problém/chyba, opět ho popíšu a AI navrhne řešení.
Používám dvě služby:
1. chatbotapp.ai
2. claude.ai
Díky kouknu ...Pablo74 píše: ↑03 srp 2024, 18:37Snad to nevyzní trapně nebo jako poučování, ale...
Používám dvě služby:
1. chatbotapp.ai
2. claude.ai
Mám placený ChatGPT, moc mi v tomto nepomohl - ano je pár knihoven na GIDHUB, ale bez dokumentace a popisu + je to už asi mimo moje schopnosti, nikdy jsem nebyl dobrý programátor.
Vždy mi nejvíce pomohl článek + následné konzultace s autorem, přeci jen udělat srozumitelný výukový LIST na toto ... musím se odrážet od toho co už děcka umí. Zatím jedem vzduchem sériovou komunikaci, nebo RFMxx moduly nebo "jakoby MSH síť" pomocí nRF24 (využíváme hotový projekt).
Pavel1TU
Pavel1TU
Díky, moc pomohlo, BLE už studuji ... já právě ofiko knihovny od Arduina nezkoušel, mají psanou podporu jen ESP-S3 myslím, tak už testuji, skener funguje, ale k BLE zařízení co mi doma běží to sice vidí, ale data to nesbírá ... (asi mám někde chybku)Caster píše: ↑03 srp 2024, 15:11Bluetooth Usage with Seeed Studio XIAO ESP32C6 by ti mohlo pomoci. Pro LoRa by mohla pomoci stránka Boards with WiFi.
LoRa přečtu v týdnu, snad
Pavel1TU
Pavel1TU
No zajímavé je občas to programování s openAI zkusit naopak. Dej jí hotový kód a popros o jeho analýzu.