Když připojím tuto desku k PC tak se stanou dvě věci:
Vytvoří se nový komunikační port (tak jako u arduino uno desky) a k tomu se přidá nová klávesnice. (Deska umí emulovat klávesnici). Vím že arduino micro má dvě sériové linky, jednu virtuální, kterou řídí samotný čip a je připojena na USB konektor a druhou hardwarovou připojenou na piny. (V programu je to pak Serial a Serial1) a že se deska sama nerestartuje při připojení k PC (V tom problém není).
Ted k samotnému dotazu:
Když si napíšu velice jednoduchý prográmek, který mi bude posílat na sériovou linku např. každou 1s písmeno "A". Otevřu si v IDE serial motitor, tak budu vidět že se na sériovou linku posílá každou 1s písmeno "A". Zavřu si serial monitor a otevřu si program (napsaný v C#) který mi bude pouze zobrazovat data ze sériové linky, tak mi neukáže vůbec nic.
(Pokud použiju desku arduino uno, tak vše funguje jak má, ale jakmile použiju desku arduino micro, tak to nefunguje)
Má teorie je takováto: Jelikož arduino micro dokáže emulovat klávesnici, tak data posílaná z desky do PC se tváří jako data posílaná z klávesnice, nikoli jako data posílaná po sériové lince.
Pro posílaní dat používám klasicky Serial.print(""); - Možná je problém v tomto, fakt nevím.
Jde nějakým způsobem přimět desku arduino micro aby přestala emulovat klávesnici a začala obousměrně komunikovat s PC po sériové lince?
(Jen pro upřesnění, problém s komunikací po sériové lince je pouze ve směru z desky do PC, když budu posílat data směrem z PC do desky, tak vše funguje zcela normálně, jak u desky UNO, tak u desky MICRO.)
Na internetu je pár zmínek o tomto problému, ale nikde žádné řešení jsem nenasel. (Ve smyslu aby ta deska obousměrně komunikovala s PC přes USB)
Jediné řešení co se dá "vygooglit" je připojit si k PC např. arduino uno a spojit ho s arduino micro přes hardwarovou sériovou linku a tímto způsobem obousměrně komunikovat s PC, což je pro můj projekt nesmysl. (Potřebuju využít emulaci klávesnice a při potřebě obousměrně komunikovat s PC)
Má tu prosím někdo s tímto zkušenost?
Možná že stačí tu desku v programu "nějak" nastavit / přepnout do "nějakého" jiného režimu, co já vím
Řeším to už několik dní a jelikož má angličtina je na úrovni tříletého dítěte, tak to jde velice ztuha
Za jakoukoli smysluplnou radu předem děkuji.
PS: Všimnul jsem si, že při nahrávání programu zmizi emulovana klavesnice a seriovy port, vytvori se novy seriovy port (bez klavesnice) -> nahraje se program -> odpoji se seriovy port a znovu se pripoji klavesnice a novy seriovy port. -> pri nahravani programu se nejspis deska prepne do modu kdy neemuluje klavesnici, ale pouze obousmerne komunikuje s PC = to presne bych potreboval. Nevi prosim nekdo jak to arduino Micro programove prepinat mezi emulovani klavesnice a obousmernou komunikaci s PC ?