Vodní senzor
Re: Vodní senzor
V tomto případě bych se ještě začal zabývat zdravotní nezávadností použitého smínač a dalších komponent, které přijdou do styku se sirupy. Já vím, jsem hnidopich . . .
Tak je logické, že bych tam nedal úplně něco, co by mohlo býti závadné Zatím do kontaktu přicházejí jen El. Mag. Ventily a ty jsou určeny pro pitnou vodu. Právě nejlepší by bylo, kdyby to v sirupu nemuselo být vůbec.
Nádobu se sirupem vážit ? Pokud je její váha > než nastavená, tak nádoba není prázdná.
Hmm, to je rozumné řešení. Máš nějakou představu na kolik by to tak mohlo vyjít? Váha té jedné nádoby nebude více jak 25 kg.
Děkuji, stačí.
Máš s tím vlastní zkušenosti? Hlavně jak to naprogramovat? Jak a kde se zobrazí skutečná váha? Když to vypíši nějakým příkazem, či funkci do seriál linky, tak mně to váhu ukáže? Tzn. např. bych napřed zvážil tu nádobu.. Třeba by měla 3 kg, do této nádoby vždy liju 20 kg sirupu, tzn. Šlo by jednoduše naprogramovat aby při m > 3 kg svítila zelená led dioda a při m = 3 kg svítila červená LED dioda? Jaká je přesnost měření? Samozřejmě mně nejde absolutně o přesné měření.. I kdyby to měřilo plus mínus 0,5 kg.. Ale aby zase na to bylo alespoň nějaké spolehnutí.
Máš s tím vlastní zkušenosti? Hlavně jak to naprogramovat? Jak a kde se zobrazí skutečná váha? Když to vypíši nějakým příkazem, či funkci do seriál linky, tak mně to váhu ukáže? Tzn. např. bych napřed zvážil tu nádobu.. Třeba by měla 3 kg, do této nádoby vždy liju 20 kg sirupu, tzn. Šlo by jednoduše naprogramovat aby při m > 3 kg svítila zelená led dioda a při m = 3 kg svítila červená LED dioda? Jaká je přesnost měření? Samozřejmě mně nejde absolutně o přesné měření.. I kdyby to měřilo plus mínus 0,5 kg.. Ale aby zase na to bylo alespoň nějaké spolehnutí.
Značí to, že bych potřeboval vlastně minimálně 4 ty váhové senzory (na každou bednu se sirupem jeden), že? A také potřebuji 4 ty převodníky, je tak?
Tenzometry mají jednu blbou vlastnost,
pokud jsou zatíženy trvale, tak pak začínají "kecat".
U menšího zatížení to není tak hrozné, ale myslet na to a udělat nějakým tlačítkem "nulování" při výměně nádoby.
pokud jsou zatíženy trvale, tak pak začínají "kecat".
U menšího zatížení to není tak hrozné, ale myslet na to a udělat nějakým tlačítkem "nulování" při výměně nádoby.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"
No, mně by se spíš líbilo řešení tady s tímto senzorem, jak přišel viz vyse:
https://www.aliexpress.com/item/4000239 ... web201603_
Akorát nevím jestli by to šlo upevnit na hadičku tlustou asi 1 cm.. A jestli by to fungovalo... Navíc tady v ČR jsem ten senzor nenašel levněji než 300 Kč... Na Ali necelých 90.. Potřebuji 4..
https://www.aliexpress.com/item/4000239 ... web201603_
Akorát nevím jestli by to šlo upevnit na hadičku tlustou asi 1 cm.. A jestli by to fungovalo... Navíc tady v ČR jsem ten senzor nenašel levněji než 300 Kč... Na Ali necelých 90.. Potřebuji 4..