Chyba je možná i jinde, už blbnu budu se ptát i na stupidity ..... do PCB vneslo myšlenku více lidí.
zatím jsem zničil snad jen 1 CPU (+ těch 30 co už nešly nahrát od začátku) - některé kalkulačky na netu ty FUSE počítají špatně. No co, ještě jich mám pár

- ale začíná mne to srát.
Dotaz,
1) v programátoru nahrávám CPU na 5V s ext. krystalem, prý není potřeba, ale budiž
2) v programátoru pak nahraji i "program" přes RX/TX - to by bez funkčního bootloaderu nešlo, že ?
3) v programátoru mi program odpovídá po RX/TX na 5V - to netuším na jaké frekvenci jede, ale funguje (115200)
4) v programátoru mi program funguje i na 3,3V, což by podle datasheetu měl CPU jet max. na 8MHz, tudíž teoreticky používá interní oscilátor ?
začínám hledat chybu na PCB projektu, zásadní
- RESET musí být oddělen 100n kondikem ?
- AREF je na +3,3V - a nevím jestli jsem to nespletl s AVCC, nemá být nezapojený, mohl by to být problém ?
- AVCC já mívám raději na + přes 10uH ale tady je na přímo, mohl by to být problém ?
děkuji
PS: moje PCB na 5V je funkční, tady si to chlapci upravili na 3,3V, já dělal jen zdrojovou část a dobíjení, uff schemata mi dali 3 a neví které platí, tak začínám i bzukat PCB
PS2: lidi, já vůbec neumím AN, v životě jsem se AN neučil, jsem závislý na Google překladači