Pájecí "cín"
Pájecí "cín"
Ahoj,
Zjišťuju že mi dochází zásoba cínu a že už se blbě shání PbSn cín.
Můžete mi doporučit nějaký dobrý bezolovnatý?
Díky
Zjišťuju že mi dochází zásoba cínu a že už se blbě shání PbSn cín.
Můžete mi doporučit nějaký dobrý bezolovnatý?
Díky
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika
Re: Pájecí "cín"
SnPb cín normálně seženeš, sice se sním už při výrobě pájet nesmí, ale bez něj nic neodpájíš, proto se prodává normálně dál.
Sice se prodává, ale jen na IČO. Jako osoba si ho nekoupíš.
A proč potřebuješ bezolovnatý? Já ho jednou koupil, blbě se s ním dělá,
a navíc spoje nejsou tak hezké a lesklé.
Já kupuji POUZE SN60PB40
a navíc spoje nejsou tak hezké a lesklé.
Já kupuji POUZE SN60PB40
Nepotrebuju, jen ze olovnaty se blbe shani. Ted sem nasel a objednal klasiku tak snad prijde a budu mit na chvili klid. Vzal sem 1kg
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika
Bez olova to chce větší teplotu a nebát se dát na páječku pořádný kopyto hrot. A chce to mít i nějaký flux, když se to povede člověku přepálit. Jinak tohle je jen výmysl EU ... zmírní se tak množství olova v přírodě.
Edit:
takže v podstatě pájet se má bezolovnatým, jenže ten má moc velkou teplotu tání, takže i nadále je dostupný olovnatý a ten je dovoleno používat při opravách, protože má o dost nižší teplotu tání ... bezolovnatým pájet, olovnatým odpajovat
Edit:
takže v podstatě pájet se má bezolovnatým, jenže ten má moc velkou teplotu tání, takže i nadále je dostupný olovnatý a ten je dovoleno používat při opravách, protože má o dost nižší teplotu tání ... bezolovnatým pájet, olovnatým odpajovat
Zmrdi. Zas rozhodování od stolu.kiRRow píše: ↑19 lis 2023, 17:08Bez olova to chce větší teplotu a nebát se dát na páječku pořádný kopyto hrot. A chce to mít i nějaký flux, když se to povede člověku přepálit. Jinak tohle je jen výmysl EU ... zmírní se tak množství olova v přírodě.
Edit:
P. Q. M.
Paráda, gratuluju!
(Ale máš tam stejně nálepku, že pro profesionály. Takže oficiálně pouze Bodie a Doyle )
Kde to prodávají a mají i 0.5mm? Jsem s ním nedávno zkusil pájet a je to na malé mrňavosti lepší, takže bych pořídil zásobu, dokud to jde. (1mm už nějaký mám.)
(Ale máš tam stejně nálepku, že pro profesionály. Takže oficiálně pouze Bodie a Doyle )
Kde to prodávají a mají i 0.5mm? Jsem s ním nedávno zkusil pájet a je to na malé mrňavosti lepší, takže bych pořídil zásobu, dokud to jde. (1mm už nějaký mám.)