https://www.laskarduino.cz/otresove-cidlo-sw-520d/
Chtěl jsem právě jím čip probouzet. Takto budu muset budit v intervalech a ještě spotřebuju 3x AD, která třeba na ESP8266 ani nemám

To je dobrý tip. Sám jsem testoval akcelerometr MPU6050, abych si vyzkoušel, jak funguje. Chystám se na navádění raket po zadané trajektorii
Akcelerometr je opravdu nejlepší volba. Je tam výhoda, že se dá nastavit ta síla otřesu, což třeba u těch pružinek a kuliček moc nejde. Taky je tam možnost detekce třeba dvojího poklepání atd. Já osobně používám MMA8451QT, který je o dost levnější než ten MPU a ADXL, což se u sériové výroby hodí. MMA umí čekat na určitou sílu otřesu po určitou dobu, a když to příjde, tak pošle přerušení. Spotřeba je v řádu uA.Caster píše: ↑18 úno 2021, 19:02To je dobrý tip. Sám jsem testoval akcelerometr MPU6050, abych si vyzkoušel, jak funguje. Chystám se na navádění raket po zadané trajektorii.
Pro měření napětí autobaterie jsem použil ATtiny202. Uspím ho a probudím jednou za hodinu, pomocí ADC změřím napětí autobaterie a hodnotu odešlu (USART) přes připojený SigFox modem Wisol BRKWS01 (po změření napětí ho příkazem uspím a probudím pulsem na pinu).
Testování + programování na stole a hotový výrobek (upravená USB nabíječka z Globusu, v JLCPCB jsem si nechal vyrobit plošný spoj se stejnými rozměry jako byl v nabíječce). Funguje to super.
Tím jak se dá akcelerometr nastavit, tak jsem s ním schopen detekovat třeba i jen lehké klepnutí do stolu (i když je akceleroemtr třeba na druhé straně stolu). Jde jen o to, ho dobře nastavit.
Jeden náš zákazník něco podobného řešil u pouličních chytrých světel, vyšší jednotky stovek zařízení. Nejdřív laboroval s NB-IOT, když mu Vodafone řekl cenu cca 16kč nebo tak nějak za SIM/měsíc, tak šel do kolen, asi Vodáč nechce aby se NB-IOT tady v ČR rozjeloKamilV píše: ↑17 úno 2021, 22:40Ahoj,
nemáte někdo zkušenost s geolokací předmětů ve velkém počtu?
Přemýšlím nad sledováním stovek (např. kolem 1.000) předmětů. Ideálně formou malého přívěsku s dlouho životností baterie.
Nepotřebuju vysílat, když se předmět nehýbe.
Něco podobného, jako dělá Siotech. Jen ideálně přímo s přístupem na nějaké API, nepotřebuji mobilní appku ani generování map, stačí mi RAW data.
Problém vidím hlavně v tom velkém počtu, vše mi vychází dost finančně nákladné...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host