dočasné uchycení rezistoru na DPS
dočasné uchycení rezistoru na DPS
Dobrý den,
pracuji na projektu, kde na DPS potřebuji střídat rezistory s různými odpory. Momentálně mám drátky rezistorů zastrčené v pinové liště připájené do DPS, při otřesech ale nemá drátek rezistoru v dutince dobrý kontakt.
Napadla by Vás jiná součástka, kterou bych mohl připájet na DPS a dočasně do ní upínat rezistory?
Děkuji za nápady.
pracuji na projektu, kde na DPS potřebuji střídat rezistory s různými odpory. Momentálně mám drátky rezistorů zastrčené v pinové liště připájené do DPS, při otřesech ale nemá drátek rezistoru v dutince dobrý kontakt.
Napadla by Vás jiná součástka, kterou bych mohl připájet na DPS a dočasně do ní upínat rezistory?
Děkuji za nápady.
Re: dočasné uchycení rezistoru na DPS
s hanbou se přiznávám, že tuhle věc řeším tak, že na nožičky rezistoru připájím pin z lišty S1G40
sedí tam přesně a mám jich hromadu v šuplíku 

rozteč to má, když ty přebitečný piny uštípneš a napájíš ten odpůrek šikovně na ty zbývající krajní, tak máš krásnou testovací součástku ... já mám takhle vyrobenou hromadu ladících kondenzátorů .... sedí skvěle i v nepájivém poli
Nenapsal jsi, proč konkrétně potřebuješ odpory měnit, na čem pracuješ. Dnes ti AI spočítá správnou hodnotu odporů
. Jinak také existuje něco jako trimr
.

Pružinový WAGO svorky.
Maji toho "milión" druhů (na plošňák, na DIN lištu, s páčkou (tlačící/ohýbací), bez páčky(na šroubovák), ...).
Používám to v práci na různý přípravky, když potřebuju rychle a často přepojovat dráty. Na odpory to taky půjde.
Je to lepší, než šroubovací svorky.
Třeba tady:
https://www.kondik.cz/wago-235-744/
Maji toho "milión" druhů (na plošňák, na DIN lištu, s páčkou (tlačící/ohýbací), bez páčky(na šroubovák), ...).
Používám to v práci na různý přípravky, když potřebuju rychle a často přepojovat dráty. Na odpory to taky půjde.
Je to lepší, než šroubovací svorky.
Třeba tady:
https://www.kondik.cz/wago-235-744/
Děkuji všem zúčastněným za užitečné tipy.
Hezký den.
Hezký den.