ESP32 wifi kanál
ESP32 wifi kanál
Dobrej,
přidával jsem do privátní sítě dvě ESP32 a stalo se mi to, že dvě původní ESP přestaly výsílat. Všechny ESP vrací kanál č.10. Není to špatně? Protokol je UDP.
Snažil jsem se o změnu kanálu tímto kódem:
const char * ssid
const char * passphrase = 0
int channel = 1
int ssid_hidden = 0
int max_connection = 4
bool ftm_responder = false
přidával jsem do privátní sítě dvě ESP32 a stalo se mi to, že dvě původní ESP přestaly výsílat. Všechny ESP vrací kanál č.10. Není to špatně? Protokol je UDP.
Snažil jsem se o změnu kanálu tímto kódem:
const char * ssid
const char * passphrase = 0
int channel = 1
int ssid_hidden = 0
int max_connection = 4
bool ftm_responder = false
Re: ESP32 wifi kanál
Už jsem to vyřešil dřív ale až teď to po několika zdárných měsících píšu.
Je nutné se vyhnout všem "nalejvárnám" a špatným kódům které nařizují nechat IP adresu přiřazovat routru, to je špatně, routr po ztrátě signálu přiřadí adresu jak se mu zachce, ale navázání již nikdy nebude obnoveno!
Je nutné na klientech nastavit pevnou IP adresu a pak po vypnutí DNS to pofrčí jak z praku.
Je nutné se vyhnout všem "nalejvárnám" a špatným kódům které nařizují nechat IP adresu přiřazovat routru, to je špatně, routr po ztrátě signálu přiřadí adresu jak se mu zachce, ale navázání již nikdy nebude obnoveno!
Je nutné na klientech nastavit pevnou IP adresu a pak po vypnutí DNS to pofrčí jak z praku.
To je samozřejmě nesmysl. Nastavovat pevnou adresu v ESP32 je možné, ale stejně je pak třeba ji dedikovat na routeru. Jinak je to cesta do pekel. A určitě to není univerzální, koncepční řešení. Ve skutečnosti ty "nalejvárny" mají, na rozdíl od tebe, pravdu. Prostě děláš někde chybu. A DNS s tím nemá moc společného. Podstatné však je, že jsi spokojen.
tak jednak dns je služba co se stará o překlad doménových adres na ip ..... a ip přiděluje dhcp server.
jsou dva správné způsoby, buď chci mít pevnou IP na klientovi a proto musím vymezit nějaký prostor IP adres, kde dhcp server přidělovat adresy nebude .... a nebo chci mít IP na klientovi proměnlivou a potom (pokud chci aby byla furt stejná) musím tuto IP adresu na routeru zarezervovat pomocí fyzické MAC adresy ..... konec nalejvárny
jsou dva správné způsoby, buď chci mít pevnou IP na klientovi a proto musím vymezit nějaký prostor IP adres, kde dhcp server přidělovat adresy nebude .... a nebo chci mít IP na klientovi proměnlivou a potom (pokud chci aby byla furt stejná) musím tuto IP adresu na routeru zarezervovat pomocí fyzické MAC adresy ..... konec nalejvárny
Jo, ona se tam zarezervovala, ale už se neobnovila, psalo to "nedostupná".
Tak podle MAC se to nenašlo. Podle IP taky né, což je logický když je to vázaný na IP adresu. A když to nebylo tak to nenašlo/neobnovilo nic.
Prostě na routeru vypnout HDCP, druhý způsob nefunguje u ESP32. U jiných PC ano.
Protože, ty musíš požádat, po výpadku spojení, ten DHCP server znovu. Počítač to má implementováno v driverech síťové karty, ESP dělá jen to co mu naprogramuješ, když mu nenaprogramuješ rutinu obnovu spojení, tak se kupodivu obnova spojení neprovede ...
To by snad vyřešil restart když už se jednou ta MAC zapsala. A zapsala se, takže úkon se musel provést. Tady bude problém jinde, v podstatě to začlo padat při dalších přidání ESP. Spadlo to všecko a ty IP adresy na těch ESP? To se ani připojit nemohlo...
Jinak používám arduino IDE a před několika měsíci vyšla nová origoš WiFi knihovna v.3.0.1. Po instalaci nešel vůbec OTA. Musel jsem to vrátit na 2.0.17. A když jsem u toho IDE, celej rok vydávali nefunkční verze, asi čtyři, zobrazilo se jen okno. Přiznali to. Espressif Systems nikdy chybu nepřizná.
Jenom aby se to neházelo všechno na koncové programátory.
Jinak používám arduino IDE a před několika měsíci vyšla nová origoš WiFi knihovna v.3.0.1. Po instalaci nešel vůbec OTA. Musel jsem to vrátit na 2.0.17. A když jsem u toho IDE, celej rok vydávali nefunkční verze, asi čtyři, zobrazilo se jen okno. Přiznali to. Espressif Systems nikdy chybu nepřizná.
Jenom aby se to neházelo všechno na koncové programátory.