Arduino Mega + ESP8266

martinius96
Příspěvky: 560
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino Mega + ESP8266

Příspěvek od martinius96 » 26 říj 2020, 15:14

Prečo potom začiatočníci používajú výpis na UART (do Sériového monitoru), ak je UART zložitý?
Treba len použiť Serial.print() a Serial.read().

Zvyknem používať komunikáciu tak, že si odošlem inštrukciu (String, aby sa s tým ľahko pracovalo 8-) ) + ukončovací znak riadka \n. Takto som schopný načítať String v celom riadku, ktorý príjmem na druhej strane po ukončovací znak a použiť ho tak, ako potrebujem --> načítam cez Serial.readStringUntil('\n').
Teda príklad:

Kód: Vybrat vše

//Pošlem (Arduino): AHOJ\n
//Načítam (ESP8266): AHOJ
String myString = Serial.readStringUntil('\n');
if(myString=="AHOJ"){
	GET_REQUEST();
}
Okrem toho máš UART buffer na každom Arduine, alebo ESP doske. Teda ak aj navrhneš zlý "začiatočnícky" program s delayom, ktorý ti program zastaví a ak ti počas delayu prídu dáta, stále ich budeš mať, pretože ťa budú čakať v HW buffri. To ti prácu veľmi zjednoduší.

Uživatelský avatar
pavel1tu
Příspěvky: 2052
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 0
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino Mega + ESP8266

Příspěvek od pavel1tu » 26 říj 2020, 16:12

No, já to na téhle desce zkoušel a tak nějak to nepravidelně padalo na hubu,
i při 9600 to bylo nespolehlivé, nebo celá deska - nevím.

Teď ji mám zase na poště, kamarád ji kdysi koupil a prohazujeme si ji mezi sebou jak černého Petra.

PS: každý má své zvyklosti, většina z nás neprogramátorů má jakýsi bod "B", za který se prostě medostanou. Tedy já ano.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE, ESP32S2, RPi PICO
Pavel1TU
"Správně napsaný kod lze číst jako knihu"

Kony
Příspěvky: 335
Registrován: 09 dub 2020, 11:43
Reputation: 0

Re: Arduino Mega + ESP8266

Příspěvek od Kony » 07 čer 2022, 21:57

Ahoj, tak jsem dospel do dalsiho stavu....
Mám nyní tento kod :

Kód: Vybrat vše

https://pastebin.com/sDXyGCSR
Na wifi to mam pripojene...
ale pri nacteni hodnoty ze stranky

Kód: Vybrat vše

http://192.168.1.249/doma/datum.php
to nic neudela.... proste napise ERROR

Pokud tento odkaz dam na PC do prohlizece tak me vyzkoci :

Kód: Vybrat vše

Utery 07.06 
a to bych potreboval nacist do promenne string na arduinu

Tohle mi vypisuje konzole :

Kód: Vybrat vše

https://pastebin.com/4LWUD3Yp

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti