Chyba v programu pro ESP32-C3-Zero

Wiring, C++, C, Java, ...
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
Dene Elanik

Re: Chyba v programu pro ESP32-C3-Zero

Příspěvek od Dene Elanik » 19 lis 2024, 22:39

Tím, neříkám, že se nemáš chodit ptát tady ... rádi pomůžeme, rádi poradíme. Ale když potom ten příspěvek pošleš umělé inteligenci a s její pomocí se dopracuješ řešení dříve, než ti někdo stihne poradit tady, tak můžeš svůj úspěch publikovat. Budeš mít vyřešeno dříve a smysluplný příspěvek na fóru zůstane pro budoucí řešitele problému, včetně toho jak jsi postupoval a čím to bylo, jak se to opravilo.
AI je výborná věc. Umí programovat, řešit problémy všeho druhu, dokáže analýzovat kód a polopatě vše pěkně vysvětlit řádek po řádku. Ideální nejen pro začátečníky.
Obávám se však, že AI bude znamenat také konec všech fór včetně tohoto. Když se podívám na posledních pár příspěvků, mám pocit, že ta doba pomalu nastává. Programátoři a bastlíři našeho typu pravděpodobně nepřežijí rok 2025 :evil:

gilhad

Příspěvek od gilhad » 20 lis 2024, 04:29

S AI mám takovou zkušenost, že mi ještě nikdy nedala zcela správnou odpověď na netriviální technický dotaz.
Někdy to byly úplné bludy, někdy něco, co dělalo něco trochu (či takřka zcela) jiného než zadání, někdy tam byly subtilní chyby, které výrazně znehodnotily výsledky, ...
Často se to dalo celkem rychle nějak doopravit a tak to ušetřilo čas, mnohdy jsem při ověřování výsledku na netu narazil na odkaz na správné řešení.
Ono se to dá docela použít, když se ví jak a člověk tomu nevěří. Na náhradu programátorů to zatím ještě nemá.

kiRRow

Příspěvek od kiRRow » 20 lis 2024, 18:33

AI umí napsat pouze jednoduché funkce, základní konstrukci programu, jednoduché třídy. S analýzou kódu a vysvětlování jednotlivých řádků je na tom o dost lépe.

Člověk ale musí pokládat velmi specifikované dotazy a nesmí ji naprosto věřit. Nechávám si od ní psát pouze kódy, o kterých vím, že je budu umět rychle debugovat a ve výsledku to bude rychlejší, než kdybych si to napsal sám ... protože ona opravdu píše rychleji :-D

Je to jen nástroj ... něco jako krumpáč ... a ten kdo sním neumí, tak dopadne jako Jasánek.

Odpovědět