ORAVA KURNIK
Pravidla fóra
Vkládejte prosím jen HOTOVÉ projekty, které chcete představit ostatním.
Vkládejte prosím jen HOTOVÉ projekty, které chcete představit ostatním.
ORAVA KURNIK
Zdravím všetkých priateľov fóra , prikladám nový projekt Auto. otv. dverí pre kurník ORAVA . Podrobnosti v prílohe.
Re: ORAVA KURNIK
Díky za zveřejnění schémy.
Osobně bych slepice vůbec nestresoval střídáním časových zón.
Dokonce bych to asi nechal všechno jen na čidle světla.
Řešíš nějak mechanicky ochranu slepic před useknutím hlavy, nebo je ten motor tak slabý, že to slepice přetlačí?
Kolega mi vyprávěl, že kdysi dávno taky vytvořil automatické zavírání (tehdy ještě nebyla žádná Arduina) a jednu slepici to skříplo za krkem.
Naštěstí přežila, ale několik dní prý byla hodně špatná.
Osobně bych slepice vůbec nestresoval střídáním časových zón.
Dokonce bych to asi nechal všechno jen na čidle světla.
Řešíš nějak mechanicky ochranu slepic před useknutím hlavy, nebo je ten motor tak slabý, že to slepice přetlačí?
Kolega mi vyprávěl, že kdysi dávno taky vytvořil automatické zavírání (tehdy ještě nebyla žádná Arduina) a jednu slepici to skříplo za krkem.
Naštěstí přežila, ale několik dní prý byla hodně špatná.
Re: ORAVA KURNIK
Před léty jsem udělal ovládání dvířek kurníku pomocí motoru z grilu trouby, který jsem někde koupil ve výprodeji. Motor měl malou sílu a hlavně pohyb dvířek trval více, než 10 vteřin, tak i natvrdlá slepice stačila odstoupit. Za mnoho let nedošlo k žádnému problému. Celý systém je velmi jednoduchý, časové relé s přepínacím kontaktem a dva koncové spínače. Motor se otáčí stále stejným směrem a zastaví najetím kliky do páčky koncáku. Jedinou poruchou byla zamrzlá dvířka, kdy to motor neutáhl. Po uvolnění doběhl a vše funguje dál. Primitivní, ale mnoho let fungování bez závad.
Igor
Igor