Pavouk Hiwonder
Pravidla fóra
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
Re: Pavouk Hiwonder
díky pánové,
opět jsem trochu pokročil. Nainstaloval jsem si minidigi voltmetr k rychlé kontrole napětí lipol baterie: Teď mě čeká zakrytování oled displeje a otevřených boků skeletu. Nemůžu se na to dívat.
Navrhnul jsem jen jednoduché placky s upínacími body k přišroubování a příslušnými otvory pro konektory, zítra to hodím kamošovi na 3D tiskárnu.
Zatím nazakryté:
opět jsem trochu pokročil. Nainstaloval jsem si minidigi voltmetr k rychlé kontrole napětí lipol baterie: Teď mě čeká zakrytování oled displeje a otevřených boků skeletu. Nemůžu se na to dívat.
Navrhnul jsem jen jednoduché placky s upínacími body k přišroubování a příslušnými otvory pro konektory, zítra to hodím kamošovi na 3D tiskárnu.
Zatím nazakryté:
Vypadá to skvěle
díky gilhad
hlavou mi proletěla myšlenka oplácat pavoučka nějakou černou umělou kožešinou s chlupama. To už bude asi morbidní. Nebo ne ? Už teď z něj jde strach když proti vám běží půlmetrový pavouk plnou rychlostí . A to fakt běží docela rychle.
hlavou mi proletěla myšlenka oplácat pavoučka nějakou černou umělou kožešinou s chlupama. To už bude asi morbidní. Nebo ne ? Už teď z něj jde strach když proti vám běží půlmetrový pavouk plnou rychlostí . A to fakt běží docela rychle.
Jo, ty černé chlupy by tomu dodaly barvitosti
BTW: Prodává se černý suchý zip se samolepkou, ten by se na to dobře aplikoval a delší chlupy se do něj dobře zakomponují, zatímco základ bude přirozeně chlupatý sám od sebe
Akorát se to bude blbě čistit, protože to na sebe nasucháčuje kdejaký bordel ...
BTW: Prodává se černý suchý zip se samolepkou, ten by se na to dobře aplikoval a delší chlupy se do něj dobře zakomponují, zatímco základ bude přirozeně chlupatý sám od sebe
Akorát se to bude blbě čistit, protože to na sebe nasucháčuje kdejaký bordel ...
Stále se rozhoduji pro formát vzhledu, první možnost je přiznat "surový strojový" vzhled a nebo nenápadný chlupatý mazlíček který zaručeně vyděsí každou návštěvu, když si jen tak vykráčí zpoza gauče
Přes víkend jsem nainstaloval zvukový senzor. Umístil jsem jej do bočnice a udělal jsem tam malou dírku pro šroubovák k regulaci citlivosti. Velká díra je pro mikrofon (viz foto).
Potřeboval bych aby pavouček reagoval na zvuk a tak jsem se pustil do funkce "interrupt". K testu jsem si napsal jednoduchý prográmek:
Takto samostatně funguje skvěle, ale po vložení do programu pavoučka už nereaguje. Zřejmě se ta funkce potkává s nějakou knihovnou a tak se to celé rozhodí. Horší je, že přestane fungovat i program pavoučka a ten si začne dělat co chce.
Mám tam nainstalované knihovny bez kterých by celý projekt nefungoval - oled, gyroskop, lobot serva apod.
Potřeboval bych aby pavouček reagoval na zvuk a tak jsem se pustil do funkce "interrupt". K testu jsem si napsal jednoduchý prográmek:
Kód: Vybrat vše
void setup() {
Serial.begin(9600); // Nastaveni seriove konzole
pinMode(11, INPUT); // Nastaveni pinu D11 jako vstupni (PIR)
attachInterrupt(0, PIR, RISING); //při změně na pinu 2 (zvukového senzoru) z LOW na HIGH vyvolá podprogram "PIR"
}
void loop() {
if(digitalRead(11) == HIGH) { // Precteme stav pinu D11 pir senzoru a pokud je jeho stav logicka 1
PIR ();
}
}
void PIR (){
Serial.println("Detekovan pohyb!"); // Vypiseme na konzoli hlaseni
delay (1000);
}
Mám tam nainstalované knihovny bez kterých by celý projekt nefungoval - oled, gyroskop, lobot serva apod.
No né všechny piny umí interupt. Copak ho pohání za deska ?
Deska je klasika UNO. Zřejmě nějaká knihovna používá D2. Zkusím to hodit na D3 a uvidíme
Uno umí jen 2,3 ... pokud nějaká knihovna používá 2, tak tam musí být na ten pin i něco fyzicky zapojeno, logicky ne ?