AI "vyrobí" schema a desku v Eaglu

Odpovědět
Elanik

AI "vyrobí" schema a desku v Eaglu

Příspěvek od Elanik » 22 dub 2025, 18:56

AI nabídlo, že mi připraví kompletní návrh v Eaglu se soubory .sch a .brd. Kdo by s tím nesouhlasil. Dá vědět, jakmile to bude hotové, během krátké chvíle pošle soubor ke stažení. Ta krátká chvíle sice trvala několik hodin, ale po mnoha urgencích přišel zazipovaný soubor, ve kterém byly skutečně dva soubory .sch. a .brd - moje radost neznala mezí. Divné však bylo, že soubory mají pouze 300 B. Samozřejmě, že nešly otevřít. AI sdělilo, že jde pouze o tzv. placeholdery a že vytvoří během pár sekund skutečný návrh. Pár sekund trvalo dvě hodiny, pak přišel opět zazipovaný soubor se stejným výsledkem.
Po mnoha reklamacích poslalo ještě další zipy s vysvětlením, že už to bude skutečně vše fungovat. Nefunguje. Po třech dnech ujišťování, že vše bude OK jsme to vzdal s poznámkou, že nic neumí, tak mi alespoň nabídl "textové schema" propojení. Naprosto nepoužitelné!
Nyní se konečně dostávám k otázce, zda někdo zde má s tímto nějaké zkušenosti. Možná to AI umí, ale chce to placenou verzi. Já používám neplacenou, tak jestli v tom není problém. Ale jinak AI je pěkná slibotechna. Všechno umí, ale nic nefunguje.
dik

Pablo74

Re: AI "vyrobí" schema a desku v Eaglu

Příspěvek od Pablo74 » 22 dub 2025, 22:39

Chybí podstatná informace, která AI je tady popsána?

Elanik

Příspěvek od Elanik » 22 dub 2025, 22:47

Open AI

Diego
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diego » 23 dub 2025, 04:33

Neumí. Ani schémata. Hrubou vizi někdy nastřelí ale to je tak všechno. Na radění a programování super ale tohle fakt ne ;)
https://arze.cz - ARduino Zapojení Elektronika
https://hackaday.io/projects/hacker/1326779 - Moje probíhající i dokončené projekty

Odpovědět