Programování mísiče písku

Sem pište, hledáte-li někoho, kdo pro vás něco naprogramuje, či sestaví.
Odpovědět
Losicek

Programování mísiče písku

Příspěvek od Losicek » 29 črc 2024, 10:45

Ahoj,

aktuálně řešíme automatizaci na míchání písku s pryskyřicí. Potřebuji k tomu naprogramovat jednotku aby jsme to trochu automatizovali.

Jedná se o spouštění šnekové násypky na písek, dávkování chemie do mísiče a spouštění mísiče. odvažování všeho přes váhové senzory. viz náčrt v příloze

Ideálně postaveno na arduino (ideálně Opta) abychom si tam případně mohli něco dodělat upravit :-)

Jsme z Čáslavi
Přílohy
návrh.png

kiRRow

Re: Programování mísiče písku

Příspěvek od kiRRow » 06 srp 2024, 18:00

Programování (celku) je jedna z posledních věcí. Nejprve je nutno vyřešit spoustu mechanických věcí, měl jsem tu čest se pár obdobných věcí účasnit a rozhodně v tomto jsem si 100% jist ... je až prakticky nemožné to naprogramovat na dálku, člověk musí fyzicky být u toho co vyvíjí. Teda alespoň pokud má takovéto zadání ...

bum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bum » 07 srp 2024, 10:46

Z vlastní zkušenosti je opravdu nutné být fyzicky u toho co se bude programovat jak je psáno výše jde hodně věcí co se přitom musí zohlednit. Podobné zadání jsem také musel řešit když jsem před odchodem do důchodu pracoval jako el.udržbář na VKS kde také byli použity na množství suroviny v zásobníku tenzometry a po více jak pěti letech bylo rozhodnuto o změně měření množství suroviny v zásobníku. Byli namontovány vrtulkové snímače a doplněny pneumatické oklepávače aby nezůstávali v zásobníku nálepy po úpravě jsem pak napsal program jako jeden z mnoha pro PLC SIEMENS LOGO a bez osobní přítomnosti by nebylo možné vše odladit s mechanikouu. V tomto zadání co jste zadali je opravdu bez osobní přítomnosti nemožné psát program od stolu který máte jinde, tak jak je psáno již výše.

kiRRow

Příspěvek od kiRRow » 07 srp 2024, 18:26

Jen tak ze srandy :

https://ctrlv.cz/danF

Fáze vývoje, kdy se velmi často mění zapojení, moduly, způsob dávkování a ověřování zda-li je vše správně, program se mění každých 10minut pomalu.

Odpovědět