Přenos přes HC-05 narušuje ovládání serva
Re: Přenos přes HC-05 narušuje ovládání serva
A ty relé ovládáš jak? Pokud přes nějakou proměnnou, tak se může měnit během komunikace její hodnota (třeba s ní pracuje přerušení). Nebo, pokud je BT blízko relátek, tak se ti vysílaný signál indukuje do drátů nebo modulů a způsobuje to bordel. Nebo BT při vysílání způsobuje kolísání zdroje a to se pak může dět ledacos. Protože ale nevíme, jaký máš kód ani jak je to zapojené, je to věštění z křišťálové koule 

Nechci toto vlákno plevelit mým projektem, když se jednalo o servo. Jsem začátečník a s C se seznamuji...Můj projekt, problémy a poznatky jsou tu zatím jinde a ještě přibudou
Jen jsem měl dle mě podobný problém. Nicméně dnes vyřešen. Po novém nahrání jsem myslel, že těmi japonci (Samo,Seto)
Ale nee.
Celkově je vidět že NANo je pomalejší jak MEGA...Shrnu popis situace:
Na NANO připojené modré relé, které ovládám tlačítkem+povelem(OR) ze SW Virtuino komunikujícím přes BT(sw serial) s telefonem. Board je jako "server" pro všechny případné komunikace přes tento program(wifi, ethernet, bluetooth).
Problém byl nejspíše v tom, že jsem toho chtěl po NANO moc.
Knihovna a celá struktura pro Virtuino má v sobě zároveň výpis na Serialmonitor při změnách stavů na fyzických i virtuálních pinech. To se děje dle nastavení interního "delay", ale já mám nastaveno cca 200ms. No a k tomu jsem si dopsal pro zajímavost výpis millis v některých částech programu, abych viděl jak trvá setup, loop atd...Dioda komunikace s BT nebliká, ale už skoro svítí a program to položí a vznikají duchy na pinech pro relé...

Celkově je vidět že NANo je pomalejší jak MEGA...Shrnu popis situace:
Na NANO připojené modré relé, které ovládám tlačítkem+povelem(OR) ze SW Virtuino komunikujícím přes BT(sw serial) s telefonem. Board je jako "server" pro všechny případné komunikace přes tento program(wifi, ethernet, bluetooth).
Problém byl nejspíše v tom, že jsem toho chtěl po NANO moc.

Arduino Nano i Arduino Mega pracují na 16MHz, takže jsou teoreticky stejně rychlé. Mega má více paměti a I/O pinů.
Jak jsem psal, jsem začátečník...Nevím jaké jsou souvislosti s taktem, obsazeností různých pamětí atd...Tento program mi v NANO zabírá 40% paměti. Jiný nekompletní program mi zabírá v NANO dle výpisu z IDE cca 85% a v MEGA cca 11%. Nemůže to i při běhu na stejné frekvenci být znát? Nevím...Je ale fakt, že BT na MEGA mám třeba na HW serial...KAždopádně v tomto případě položila piny nejspíše příliš rychlá a objemná komunikace na Serialmonitor