SIM800L "zamrznutí"

Mach
Příspěvky: 13
Registrován: 14 čer 2020, 17:25
Reputation: 0

Re: SIM800L "zamrznutí"

Příspěvek od Mach » 19 čer 2020, 10:13

Nové poznatky:
Preprogramováno ne seriaserial piny - problém přetrvává.
Včera vyměněn zdroj + stíněný komunikační kabel a zařízení "žilo" od 3 odpoledne do 5 ráno... :o
O víkendu budu dále testovat a uvidíme.

kiRRow
Příspěvky: 534
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: SIM800L "zamrznutí"

Příspěvek od kiRRow » 19 čer 2020, 15:58

Zkus tohle :
1) String RSMS; neměj v loopu, ale přesuň si ho za String Data_SMS; hned na začátek.
2) Napevno si pro tyto Stringy zarezervuj paměť https://www.arduino.cc/reference/en/lan ... ns/reserve

Mach
Příspěvky: 13
Registrován: 14 čer 2020, 17:25
Reputation: 0

Re: SIM800L "zamrznutí"

Příspěvek od Mach » 19 čer 2020, 20:08

String jsem přesunul, a rezervoval jsem paměť podle příkladu z odkazu, jen se zeptám co mi tato operace ve finále přinese??
Díky za vysvětlení

kiRRow
Příspěvky: 534
Registrován: 07 kvě 2019, 07:03
Reputation: 2
Bydliště: Opava

Re: SIM800L "zamrznutí"

Příspěvek od kiRRow » 20 čer 2020, 03:06

Organizace paměťi. Ten String si tak udělá svoje místečko v paměti a nebude lítat mezi lokálně používanými proměnnými (tzv Heap). Já mám takový divný pocit, že se ti stává, že ti koliduje operační pameť ... právě vlivem její fragmentace. Tenhle problém jde velmi snadno vyvolat několikanásobným vytvořením proměnné o nedefinované délce(velikosti) String. Horší je to, že když tohle nezpůsobuje tvůj program, tak to můžou dělat knihovny a nebo jejich kombinace.

Mach
Příspěvky: 13
Registrován: 14 čer 2020, 17:25
Reputation: 0

Re: SIM800L "zamrznutí"

Příspěvek od Mach » 28 čer 2020, 16:04

PROBLÉM VYŘEŠEN
stačilo pouze připojit komunikaci po stíněném kabelu, a bylo po problému. Celý projekt už týden funguje bez problémů i na čínském DC-DC měniči. :)
Děkuji všem za rady a tipy. :)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host