USBasp programátor
Re: USBasp programátor
Píšu nahoře, že se má otestovat spojit JP3, aby USBasp sám snížil SCK.
Tak JP3 jsem zapojil a píše to úplně to samé. Dělám to v Arduinu IDE. AVR dude se pokouším nainstalovat.
zkusil jsem to propojit a píše mi to stále
avrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update.
avrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update.
V arduino ide se může stát, že to ignoruje, musí se to otestovat přímo v AVRdude, tam k ignoraci nedojde. Jde o to, jak sám arduino ide má nastavený příkaz pro AVRdude. Já si myslím, že jde problém v tom, že SCK je moc velké, proto nedojde ke komunikaci. V arduino ide se to v nastavení musí změnit, nebo zkusit nahrát nový FW.
Avrdude mi píše
C:\WINDOWS\system32>avrdude -c usbasp -p m328p F:\veci\Arduino\BlikaniLed.ino.standard.hex:i
avrdude: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc
C:\WINDOWS\system32>avrdude -c usbasp -p m328p F:\veci\Arduino\BlikaniLed.ino.standard.hex:i
avrdude: error: could not find USB device "USBasp" with vid=0x16c0 pid=0x5dc
ten samý výsledek je i na notebooku
Jestli je správně nainstalovaný driver k USBasp, tak je lepší si stáhnout AVRdude http://download.savannah.gnu.org/releases/avrdude/
Soubory je dobré dát někam jako třeba c:avrdude, a tam přetáhnou soubor třeba hex. V příkazové řádce se přesunou do avrdude, a tam dát příkaz:
avrdude -c usbasp -p ATmega328p -v -B 5 , jestli příkaz nepujde, tak je potřeba přeinstalovat ovladač.
avrdude -c usbasp -p ATmega328p -v -B 5 , jestli příkaz nepujde, tak je potřeba přeinstalovat ovladač.
AVRDUDE mám (viz zpráva nahoře)... a driver bych řekl, že je nainstalovaný dobře
Ten čistý ARVdude, ne ten od Arduino ide. Ten čistý se neinstaluje . A má konfigurační soubory nastavené jinak, než u arduino.