# ChickenCoopDoor

ChickenCoopDoor je projekt Arduino, ktorý sa zameriava na automatizáciu dverí kurína. Tým, že máme hodiny v reálnom čase, môžeme pre každý mesiac nastaviť konkrétnu dobu otvárania a zatvárania dverí.

### Vlastnosti

  - Využitie funkcie millis, aby sa predišlo oneskoreniu
  - LED externého stavu
  - Skúšobný postup na otestovanie úplnej funkčnosti dverí
  - Čítajte, a nastavte čas od Serial s počítačom
  - Použitie časového pásma, aby bolo možné nastaviť čas podľa letného času

### Externé knižnice použité
Všetky ostatné knižnice je možné nájsť a prevziať z správy knižnice Arduino IDE.

* [Knižnica Arduino Timezone v1.0] (https://github.com/JChristensen/Timezone)

### Použitý hardvér

* Arduino Nano
* TB6612 Dual H Bridge 
* RCT DS1307(DS3231)
* 1x LED dióda
* 2x Mikrospínač 3PIN (Limit Switches),
* 4x 10K
* 1x 470R
* 2x 10M/16V
* 1x 1000M/16V
### Dokumentácia

* COOP SCH. COOP DPS
* Program COOP NANO a knižnice
 

### Skúšobný postup
Klepnutím na koncový spínač (nezopnutý) sa súčasne dostanú dvere do testovacej "fázy". LED dióda začne blikať toľkokrát, ako je aktuálna hodina a dvere vykonajú úplný cyklus otvárania alebo zatvárania.

### Nastavenie času
Pripojením na sériové a stlačením tlačidla 'T' a potom časovou pečiatkou UTC môžete nastaviť čas RTC.

Stlačením tlačidla "A" a potom + alebo - milise môžete nastaviť čas podľa toho.

Stranka z ktorej sa da stiahnuť časová pečiatka UTC:https://www.epochconverter.com/




### Budúce aktualizácie

Chcel by som aktualizovať Hodiny v reálnom čase, aby som použil DS3231, ktorý je presnejší a má viac precíznosti ako DS1307, ktorý má po niekoľkých dňoch významnú odchýlku času. DS3231 má vnútorný termistor, ktorý nastavuje čas podľa teploty, ktorú DS1307 nemá.

Aj funkcia Alarm je komentovaná, pretože som ju nepoužil. Teóriou bolo pridanie dodatočného koncového spínača na dvere a bzučiaka, takže by mala funkciu poplachu vždy, keď sa dvere otvárajú v zatváraní dverí kuracieho mäsa (v noci v podstate).